28 Şubat 2016 Pazar

MEHMET BEKAROĞLU VE CHP


Ben de bir Türk milliyetçisi olarak CHP ve kadrolarının milli Türk devletinin kurulmasındaki rollerini biliyor, takdir ediyorum; özellikle rahmetli Atatürk ve arkadaşları dönemi.
...
Bugünkü CHP, "Bakın işte, bizde dinden bahsedenlere partimiz de yer veriyoruz" diyebilmek; algı oluşturmak adına Bekaroğlu gibi, şaşkın ördek misali kıçı ile hangi suya ne zaman, nasıl dalacağını kestiremediğimiz; bazen komünist, bazen İslamcı, bazen PKK sempatizanı, bazen ise meczup olabilen; kurnazın kurnazı, anasının gözü garip bir insanı partiye alarak kuruluş felsefesine tamamen aykırı işler yapıyor, ihanet ediyor.
...
Ancak ne gariptir ki sürekli kongreler yapmasına rağmen bu yanlışa dur diyecek bir kadroyu iş başına getiremiyor. Belki Deniz Baykal daha milli bir CHP için birşeyler yapabilecekti ancak bildiğimiz ''uçkur suikastı'' ile belkli de CHP bilinerek bu sürecin içine itildi. Bugün bunu çok daha iyi fark eden Deniz Baykal birşeyler yapmak istiyor ama uğradığı malum suikast ile nefesi kesildiği için düşündüğünü yapmaya mecali kalmadı.
...
Atatük'ten nefret eden; Güneyimizdeki etnik ayrımcılık yetmiyormuş gibii aynısnı çeşitli vesilelerle Karadeniz Bölgemizde de kaşımaya çalışan, insan nasıl olur da CHP de Genel Başkan yardımcısı olabilir.
...
Türkiye de ciddi bir muhalefet sorunu var; bunun tek nedeni de''Türkiye ortalama algı düzeyi''ne cevap vermekte yetersiz kalan genel başkanların mevcudiyetidir.
Mehmet Soral

ERDOĞAN BAŞKAN OLAMAYACAK ÇÜNKÜ MHP GENEL BAŞKANINI BULACAK.


Sanırım Ümit Özdağ süreci doğal akışına bırakarak ve belki de biraz da Sayın Bahçeli'nin vicdanına güvenerek, olağanüstü kongre kararının bizzat parti yönetimince alınması ve gereğinin yapılması sürecini izlemeyi düşünmüştü.
....
Ancak Sayın Bahçeli ve ekibinin ''ülkücü vicdan''ın kongre taleplerinin mahkeme huzuruna taşınması zorunluluğuna neden olmaları; Ümit Bey ve arkadaşlarına yaşanan süreç karşısında inisiyatiflerini ortaya koymak gibi vicdani sorumluluğun gereğini yapmayı düşündüler ve yaptılar.
...
Eğer MHP'de olağanüstü kongre yapılmayıp, Sayın Bahçeli'nin genel Başkanlığında gidilecek ilk seçimde MHP'nin baraj altında kalması; HDP'nin baraj altında kalması ve lider boşluğunun yarattığı ortamda Beştepe ve AKP ittifakı ile AKP'nin 400 milletvekili ile tekrar iktidara geleceği aşikar. Böyle bir başarının kaynağını bugünkü MHP yönetimi ve terörize olmuş, ilegalleşmiş HDP oluşturacaktır.
...
400 milletvekili ile ''gücü'' ele geçiren AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmak isteyip de yapamayacakları bir şey kalmayacaktır. Zaman zaman baskın erken seçim söylentileri de Ümit Bey ve arkadaşlarına böyle bir ihtimali değerlendirerek hareket etmelerini sağlamıştır.
....
Ümit Bey ve arkadaşları; süreci hızlandırarak MHP'nin yeni genel başkanını seçmesi ve yeni genel başkan ile erken veya zamanında yapılacak ilk seçime hazır hale gelmesini gerektiğini düşünmüşlerdir.
...
MHP de umulan bu değişim gerçekleşirse Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık dahil hiç bir arzusu gerçekleşmeyeceği gibi iyice bunalmış psikolojik yapısının ''oslo süreci, Habur seremonisi, akil insanlar çalışması, Dolmabahçe 10 emir bildirisi, barış süreci'' gibi benzer hataların tekrarına fırsat olmayacaktır.
...
Ülkemizin kaderi MHP de olacak olan ''başkalaşmadan değişim''e bağlıdır.
Ayrıca CHP de sürekli tekrarlanan kurultaylar neticesinde yeni bir lider çıkaramaması, yorulan CHP seçmenini MHP'ye kaydıracaktır. Aynı durum MHP için de geçerlidir tabiki.
Mehmet Soral