28 Şubat 2016 Pazar

MEHMET BEKAROĞLU VE CHP


Ben de bir Türk milliyetçisi olarak CHP ve kadrolarının milli Türk devletinin kurulmasındaki rollerini biliyor, takdir ediyorum; özellikle rahmetli Atatürk ve arkadaşları dönemi.
...
Bugünkü CHP, "Bakın işte, bizde dinden bahsedenlere partimiz de yer veriyoruz" diyebilmek; algı oluşturmak adına Bekaroğlu gibi, şaşkın ördek misali kıçı ile hangi suya ne zaman, nasıl dalacağını kestiremediğimiz; bazen komünist, bazen İslamcı, bazen PKK sempatizanı, bazen ise meczup olabilen; kurnazın kurnazı, anasının gözü garip bir insanı partiye alarak kuruluş felsefesine tamamen aykırı işler yapıyor, ihanet ediyor.
...
Ancak ne gariptir ki sürekli kongreler yapmasına rağmen bu yanlışa dur diyecek bir kadroyu iş başına getiremiyor. Belki Deniz Baykal daha milli bir CHP için birşeyler yapabilecekti ancak bildiğimiz ''uçkur suikastı'' ile belkli de CHP bilinerek bu sürecin içine itildi. Bugün bunu çok daha iyi fark eden Deniz Baykal birşeyler yapmak istiyor ama uğradığı malum suikast ile nefesi kesildiği için düşündüğünü yapmaya mecali kalmadı.
...
Atatük'ten nefret eden; Güneyimizdeki etnik ayrımcılık yetmiyormuş gibii aynısnı çeşitli vesilelerle Karadeniz Bölgemizde de kaşımaya çalışan, insan nasıl olur da CHP de Genel Başkan yardımcısı olabilir.
...
Türkiye de ciddi bir muhalefet sorunu var; bunun tek nedeni de''Türkiye ortalama algı düzeyi''ne cevap vermekte yetersiz kalan genel başkanların mevcudiyetidir.
Mehmet Soral