4 Mayıs 2016 Çarşamba

TÜRKÇÜLER GÜNÜNDEN MİLLİYETÇİLER GÜNÜNE EVRİLME

 "3 Mayıs Türkçüler Günü"nü; banisi Nihal Atsız ve diğer Türkçü değerlerimizi; mezarları başında saygıyla andık. Çok garip tir ki; "Türkçüler gününü" bu günün banisinin tanımına rağmen "Milliyetçiler" günü olarak andık. Sayın Ocak Başkanımız muhtemelen almış olduğunu talimat gereği "Milliyetçiler günü" ifadesini özellikle kullandı. Mezar başında olan herkes Türk milliyetçileriydik ancak bu günün isminin "Türkçülük Günü"nden "Milliyetçiler Günü"ne evrilmesinin nedenini sanırım hiçbirimiz bilmiyoruz.
Dikte edilenin nedeni bilimmez, ezberlenmesi istenir. Şahsen ben dikte edileni kabul etmediğim için ezberlemek de umurumda olmadı.
...
Bugün Hareketin içinden geçmekte olduğu süreç, yaşadığı kaosun nedeni belki de Sayın Bahçeli"nin hala nedenini bilmediğimiz bu tür çıkışlarında gizli.
....
Mesela;

-Türkçüler gününün Milliyetçiler gününe

evrilmesi
-Rahmetli Başbuğ'un "Ne mozaği ulan" çıkışına rağmen; "Türkiye bir çiçek bahçesidir" tanımlamasını yapması
-Erciyes Kurultayı'nın yasaklanması
-MHP'nin uhdesinde olan ve geleneksel olan Türk Devletleri ve Toplulukları Kurultayı'nın kaldırılması gibi....
.....
İsim, söylem ve tanımlamalarımızda niçin böyle bir değişikliklere gidilme ihtiyacı duyuldu hala bilmiyoruz. 

...
Lider olma iddiasında olan insan ilk önce iddialarını ortaya koyar, sonra bu iddialarını ete kemiğe bürümek için fikri alt yapı ile destekler sonra da ayağa diker.
Nihal Atsız gibi fikir, düşünce adamı; Alparslan Türkeş gibi liderlerin söylemleri üzerinde yapılabilecek değişim ve mana kaydırmalarına cüret etmekle lider olunamaz; bu yapılan olsa olsa içine düşülen kompleksten kurtulmak için kendi kendini tatmin veya kendini kandırma yoludur.
...
Onun, bunun, şunun ne dediği hiç umurumda değil; rahmetli Atsız'ın inanç ve ilkeleri gereği 3 Mayıs Türkçüler gününü kendi mana ve önemine uygun şekilde andım. Başta Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk, Nihal Atsız, ve diğer Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere Tüm Türkçü, Türk milliyetçilerini saygı, hürmet ve rahmetle anıyorum.
Ruhları için lütfen herkesten fatiha...
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com