1 Eylül 2015 Salı

YAPMA BE İHSAN HOCA

İhsan Öskes denen zavallı; doku uyumsuzluğundan CHP de tutunamadı; istifa etti; Devlet Bahçeli'ye methiyeler düzerek yalakalık yapıp MHP'ye gecmek istedi; yüz bulamayınca bu sefer AKP geçmek için daha önce CHP'deyken israf abidesi okarak değerlendirdiği "AK SARAY" a methiyeler düzerek reis' e yalakalik yaptı. ..
...
Sayın Öskes'in bir müftü olarak CHP den milletvekili seçilmesi aslında birileri tatafından "dinsiz, imansız"diye iftira atılan (benim de bazı düşüncelerinden dolayı eleştirdiğim) Türkan Saylan'ın vasiyetine uyarak cenaze namazını kıldırmasına; bu ülkenin bir vatandaşı olarak çok ümitlenmiş, sevinmiştim. Bunun manası Turkiye de algı değişiminde "devrim" yaşanıyor demekti. CHP üzerine "dine, imana uzak" algısı değişecek ve Cumhuriyetimizin geçmişi birileri tatafından bu değerler üzerinden sürekli olarak itilip, kakılmayacaktı. Evet, MHP'liyim ama ülkem adına sevinmiştim. ...
..
Maalesef Öskes bu ümitlerimi maf etti. CHP bu manada masumdur ve kendisi üzerine yanlış algı ya sahip olanları; Öskes'i içine alarak kendisine yüklediği misyon ile utandırmıştır. Üsküdar'ımızda Belediye Başkanlığı seçiminde CHP'lilerin Hoca'ya sayıda kusur etmeyip, çalıştıklarına şahidim.
...
Kendisinin CHP de olması Türkiye'miz için bir şans dı ama bu fırsatı madara etti; hem kendisini hemde kendisinden beklentilerimizi.
Sayın Öskes bu yalpalamanız siyasetçi olarak makul olsa bile din adamı olarak size hiç yakışmadı.
Yazık ettin kendine. Nereye gidersen git eski itibarını elde edemeyeceksin maalesef.

Belki de CHP den ayrılığına haklı gerekçelerin olabilir ama ayrıldıktan sonraki yaşadığın gelişmeler çelişkilerle dolu devam ediyor.
Mehmet SORAL
soralmehmet@hotmail.com

HIRSIZLIĞIN İTİBARI

Şu rezilliğe bakınız ki; başta İslam dini olmak üzere bütün dinler ve hümanist düşünceler hırsızlığı yasaklarlar, muhatabına en ağır cezanın verilmesini hükmederler. Ancak insanlık için en aşağılık niteleme olan bu "sıfat"a Türkiye de "değer" atfedildi. Nasıl mı? Bu milletin malını, mülkünü çalıp gasp eden bakan, iş adamı ve Türk milletinin mal ve imkanlarının peşkeş çekildiği ne idüğü belirsiz kıçı bezli Acem çocuğundan hesap sormak isteyenlerin; yani MHP'nin ne yapmak istediği açık ve net iken; anlaşılmaz tavırlı, uzlaşmaz olarak ilan edilmesi çok manidar degil mi? Oysa istenen belli; ARSIZ, HIRSIZ,NAMUSSUZ VE ŞEREFSIZLERIN HESAP vermesi.
İşin yine bir başka garip tarafı; CHP'nin yaşanan süreci bilmesine; AKP'nin gerçek niyetinin ne olduğunu Sayın Kılıçdaroğlu vasıtası ile öğrenmiş olması ve ''AKP erken seçim istiyor, bizimle koalisyonu bile konuşmadılar'' şeklinde kamuoyuna açıklamış olmalarına ragmen; onların da AKP kuyruğuna takılarak MHP'yi uzlasmasizlikla suçlamalarıdır. Herhalde bu "savunma, koruma"nın nedeni 30 Ağustos Bayrami törenlerinde Davutoğlu-Kılıçtaroglu muhabbetinde gizliydi. Ne diyelim hayırlı olsun. Hırsızlığı ve namussuzlugu affetmeyen MHP ve Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyor ve aynı zamanda 1 Kasım sonrası AKP-CHP Hükümetini ilan ediyorum.
''CHP-AKP kamuoyu algı yönetimi'' hırsız, arsız ve namussuzluğun müsebbibi olanları yargı önünden kaçırmışlardır.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com