10 Şubat 2017 Cuma

BAŞKANLIK HİKAYESİ VE MHP'YE YAPILAN DARBE

Başkanlık Sistemine Giden Yol MHP'ye Yapılan Darbe ile açılmıştır.
Milliyetçi Hareket Partisin'nin Olağanüstü Kongre talebinin; Yürütme ve Yargı marifeti ile gayri kanuni ve huhuki yöntemlere baş vurularak yaptırılmamış olmasının temelinde; Başkanlık sistemine müsade etmeyecek yeni bir MHP Genel Başkanı ve yönetimi ile gidilemeyeceğinin yüzde yüz anlaşılmasından dolayıdır. 
...
Dolayısıyla ülkücü iradeye, MHP Olağanüstü Kongresine yapılan darbe daha sonrasına ''Kurgulanmış sivil bir darbe"ye yol açmak için yapılmıştır. Referandumda ''Evet'' çıkması durumunda da başarılmış olunacaktır.
Muhtemelen ''Nasıl başardık ama''diyorlar
"Kurgulanmış sivil bir darbe" nin hukuki zemininin sağlanmasını teminen; başarılı olunması (Evet çıkması) durumunda zaferin Reis'e; kaybedilmesi (Hayır çıkması) durumunda ise başarısızlığın zaten MHP de siyasi geleceği kalmayan Bahçeli'ye maal edilecek bir süreç programlandı.
...
"Kurgulanmış sivil bir darbe" için böyle bir usulün seçilmiş olması; Bahçeli'nin ifa ettiği görev yani Cumhuriyet hükumetlerinin daimi kadrolu memuru olmanın gereği normaldir. Zaten bu görevi o kadar çok içselleştirmiş ki; kendisi de itiraf etti, kendini lider falan görmüyor, Erdoğan-Perinçek arasında konum belirliyor.
...
Bahçeli inisiyatif ortaya koymamıştır, memurluk yapmıştır. İnisiyatif ortaya koymuş olsaydı, Atilla Kaya'nın da diğer MYK üyelerinin de bilgisi olurdu. Bir hafta önce MYK toplanıyor, parlamenter sistem için devam deniliyor ancak yine Kocayayla'da olduğu gibi daha millet yayladan inmeden erken seçim tarihi vermesinde olduğu gibi, "Başkanlık sistemi" için de düğmeye basıyor. Aynı usulu 7 Haziran'da da uyguladı; kimseye danışmadan gece yarısı, alelacele, sözde kendi kararını, aslında seçimden başarısız çıkan Erdoğan'ın tekrar seçime gidilmesi arzusunun gereğini yerine getirmiş oldu.
...
Değerli gönüldaşlarım sormak isterim; bütün bu yaşananlardan sonra #Hayır dememek için daha ne kadar kaybetmemiz üzerine kurgulanmış örnekleri yaşamamız gerekiyor. Hani biz dünyaya nizam verecek ideal ve ülkülere inamıştık. ''Ülkücünün gücü'' sürekli ''İradesinin dışında'' başkalarının menfaatlerine kullanılarak sürekli suistimal edilmiştir. Artık bu yeknesaklığı kabul etmememiz gerekiyor. Sizleri bilemem ama benim çocuklarıma izah edebileceğim ne bir mazeretim ne de takatim kaldı. #Hayır demek en huzurlu kararım olacaktır, inşallah. 
Beraberlikte ısrar başarıyı getirecektir
MHP Teşkilatlarında Göreve devam, Bizler ise Hayır demeye Devam edeceğiz.
MHP teşkilatlarında görevli değerli gönüldaşlarım,
Biz muhalif ve ''Hayırcı'' gönüldaşlarınız olarak sizlerle hiç bir meselemiz yoktur; bilesiniz.
...
Bugünkü şartlarda ne kadar zor görev yapıtığınızı; iki arada, bir derede kaldığınızı fark ediyor, görüyor, değerlendiriyoruz.
...
Sizlerden elbette bizler gibi ''Hayır''ı haykırmanızı beklemiyoruz; zira bunun yapılması durumunda tüm teşkilatların tasfiye edilip, AKP tandanslı yapılanmanın doğrudan MHP'ye sızması ve tamamen partimizin devlet ve hükümetin her türlü desteği ile AKP tarafından işgal edilmesi muhtemelin ötesinde, aşikardır.
...
Teşkilatlara tüm kira borçlarının ödeneceği vaadi ile teslimi istenebilir. Peşinen şunu biliniz ki; tüm MHP teşkilatı mensupları ''Evet'' diyceğiz diye bas bas bağırsanız bile; bunun içinizden gelenin değil zor, dayatma ve aldatmalarla geldiğimiz aşamanın zorladığı şartlar gereği; teşkilatları koruma, kollama ve yaşatma gereğidir.
...
15 Temmuz bahanesi, devletin bekası gerekçesi ile ''Partili Cumhurbaşlanlığı yalanı'' üzerinden dayatılan Başkanlık sistemine; Atilla Kaya Başkan'nın da belirttiği gibi Devlet Bahçeli'nin yine kendi keyfi ''Evet'' dayatması ile karşı karşıya kaldık ve Balgat ne derse desin siz teşkilatlar olarak her şeyin farkındasınız; çünkü biz birbirimizi tanırız, biliriz.
...
Dolayısıylasi sizlerin yapması gereken, bizlerin de sizleri anlayışla karşılamamız şartıyla ''Hayır'' tavrınızı beklemeden görev yapmakta olduğunuz teşkilatlara sahip çıkmanızdır. Bugünkü aşamada çok elzem olan görev yaptığınız sürece görevden alınmanıza bahane edilecek tutum ve davranışlardan, açıklamalardan kaçınmanızdır.
Hergün teşkilat sayfanızda Sayın Devlet Bahçeli den vecizeler paylaşınız, hatta övgüler dizin ama sakın ha sakın kasdettiğim anlamda hata yapmayınız. Fetö devlete kırk yılda sızmış; birileri MHP'ye el atarak, sızmış olamazlar mı?
...
Bizlerin MHP'nin kaderini tayin imkanımızı yürütme ve yargı gücünü kullanarak ortadan kaldırdılar. 7 Hazirandan beridir her şeyin bugünler için dizayn edildiğini çok iyi anlamakla birlikte; bundan böyle MHP'nin kurumsal kimliğine sahip çıkarak düştüğümüz yerden elbette kalkacağız ve Allah'ın izniyle oyunu bozacağız.
...
Siz görevlerinizin başında olacaksınız, bizler ise ''Hayır'' diyeceğiz.
Yolumuz, yolunuz açık olsun.
Allah'a emanet olunuz, Allah yar ve yardımcınız olsun.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com