5 Ağustos 2017 Cumartesi

BEKLENEN REFLEKS GECİKİNCE ANLAMSIZLAŞIR.

''Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır','' sözü; karşılığı twitter'dan verilecek kadar hafife alınacak bir söz değildir. Sayın Bahçeli bu meydan okumaya twitter'dan cevap vermemeliydi.
...
Belli ki benim gibi feryad-ı figan eden insaların ahı arşa değince; twitter'dan da olsa bir açıklama yapma ihtiyacı duydular.Ne diyelim, buna da şükür.
...
Her seçim gecesi, alel acele basın toplantısı yapıp, partiyi bağlayıcı kararlar alıp, görüşler sunan; hükümetlere hareket alanı açan Sayın Devlet Bahçeli; her ne hikmetse ''Umulan'' tepkisini ancak ve ancak bir gün geçtikten sonra gösterebilmiştir.
...
Şimdi Türk kamuoyu şunu beklemektedir. Sayın Bahçeli ulusal yayın yapan TV kanallarından birisne canlı programı yapma önerisi göndersin. Hiç şüpehsiz ve tereddüdsüz her TV kanalı teklifine olumlu cevap verecektir. Daha sonra uygun gördüğü kanalda; 15 Temmuz sürecinden günümüze kadar tüm yaşanmışlıklar üzerine görüşlerini dile getirip, en son olarak da malum müptezel üzerinden AKP'yi uyarıcı, Türk milletini yüreklendirici, adeta özgüven dolu, umut vaad eden performansını izlemek istiyoruz.
...
Böyle bir görüntüye yirmi sene boyunca şahit olamadık, şimdi bunu yapabilir mi; sanmıyorum.Her ne hikmetse daima ''Sözlüyü değil, yazılıyı'' tercih ediyor. Okul yıllarım aklıma geldi; özgüven eksikliği olan arkadaşlarım sözlü olmak istemezler, mümkün olduğunca yazılıyı tercih ederlerdi.


Öyleyse, kurdukları yeni devletin kahramanları arasında Devlet Bahçeli'nin de ismini anacaklardır.
Bunlar bugünkü MHP ile 2019 seçimlerini alırlarsa; ki yeni oluşum gerçekleşmezse kesinlikle alacaklar; AKP'li Ayhan Oğan'ın kurduklarını söylediği yeni devletin kahramanları arasında Sayın Devlet Bahçeli'nin ismini de sık sık anacaklardır şüphesiz.
...
Ama tabiki, Allah'ın izniyle Meral Akşener ve yanındaki inanmış, adanmış arkadaşları ve biz gönüldaşları hep beraber yeni oluşumu gerçekleştireceğiz, o "Yeni devlet kurduk" diyenlerin de hayallerini başlarına geçireceğiz. 


''Etnik piçler''
Bu aralar sürekli olarak "T. C Devletini içine sindiremeyenler; soyunu, sopunu gizleyen etnik piçlerdir" tezime "Ben de, ben de" diye karşılık verenlerin sayısı ne kadar da arttı

Devlet aklı ''Ey....'' üfürmelerine gelmez
Ey...... 'lere aldanmayın. Siz hiç Almanya'dan silah alımı, helikopter ve tank siparişlerinin durdurulduğunu veya iptal edildiğini duydunuz mu; elbette duymadınız. Devletin bir "Devlet aklı" bir de "Siyasi aklı" vardır. Devlet aklı, siyasi aklın söylediğini duymaz, duysa bile umursamaz. Dolayısıyla, öyle ara sıra "Ey...." diye başlayıp, devam eden efelenmelere aldırış etmeyin. O efelenmeler, yenen yağlı börek üzerine harareti gidermeye matuf, içilen maden suyu hükmündedir; geğirtir, mideyi rahatlatır. Merak etmeyin, devlet aklı her şeyi takip eder. 
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com