4 Ekim 2023 Çarşamba

ANAYASA ÇALIŞMASINDAN ÖNCE...

Nasıl bir psikoloji, nasıl bir kişiliktir ki; illet ve zilletlikle sürekli aşağıladığın insanlara bunların hiç birisini yapmamış gibi "Gelin yeni bir anayasa için ortak çalışma yapalım" diyebiliyorsun. Kedi bile sütü döktüğünde mahcubiyet duyuyor.

Sayın CHP, İYİ PARTİ ve yukarıda dile getirdiğim aşağılayıcı ithamlara maruz kalmış diğer partiler ya da kişiler velev ki yine "İki tek adam"ın tezgahına gelerek onların kıvam verdikleri siyasi hamurun birleşeni oldunuz; biliniz ki yanınızda olmamız mümkün olmayacak. Benim için inanmışlığı ve adanmışlığı uğruna şu anda Hatay'dan Ankara'ya, tek adam rejiminin keyfi uygulamaların adil olmayan hukuki kararlarına karşı protesto yürüyüşü yapmakta olan; siyasi ve ideolojik duruşu ile hiç bir çelişki yaşamayan Erkan Baş'ın mücadelesinin yanında olmak daha vicdani ve daha anlamlı olacaktır.
Yanınızda olabilmemiz, gerekli olan heyecan ve motivasyona erişebilmemiz için yukarıda ifade ettiğim aşağılayıcı sıfatları sizlerin şahsında bizlerin üzerine her vesile ile boca edenlerin hadlerini bilmeleri için gerekli hatırlatmaları yapmanız gerekiyor. Narsis kişilikli, kibir abidesi muhteremlerin kendileri için dayattıkları, sizlerin de adeta zamanla kanıksadığınız siyasi ayrıcalıklarını ortadan kaldıracak, siyasi partileri temsil noktasında genel başkanların eşit statüde oldukları, meclisin uygun bir mekanında Halil İbrahim sofrasında bir araya gelmeniz kutuplaşmış toplum için elzem olmuştur.
Şimdiye kadar asgari müştereklerde bile kibir ve narsis duygularını aşarak bir araya gelmeyi bir defa dahi olsun başaramamış ruh halindeki insanlarla yeni bir anayasa çalışması yapılamaz. Türk siyasetinde samimiyet sorunu var, aşılması gerekiyor. Kendilerinden öte diğer siyasi partilerinin alayını marabalar takımı olarak gören bu hadsiz ruh hali karşısında vasıtasınız ile demokrasiye ve ona sahip çıkma kararlığınızı ve gücünüzü görmek istiyoruz. Bu ruh halini terbiye edip kendine getirmeden yapacağız her türlü anayasa çalışması beyhude bir çaba olacaktır, hele ki bir de onların dayatmaları ile belirlenecek olan sürece katılırsanız inanın sizleri affetmeyiz, terk ederiz.

Yeni anayasa çalışması için her şeyden önce Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı değil AKP genel başkanı olarak diğer siyasi parti liderleri ile bir araya gelmeyi başarması gerekiyor. Ancak o zaman ne kadar samimi olduğunu göreceğiz. Aksi takdirde yeni anayasaya ilişkin tüm söylemleri, zihnindeki ileriye dönük tasarrufları ile ilgili gizli gündemine ilişkin süreci yönetmektir.