28 Ekim 2015 Çarşamba

KAYPAKLIĞIN FİYATI NE Kİ.

MHP ne demişti hatırlayalım "Kobani'de PYD'ye yardım etmek ve onun saflarında DEAŞ'a karşı savaşmak için Kuzey Irak'tan gelip, Türkiye den geçmek isteyen Peşmerge askerlerine müsade etmeyelim" Hükümet bu uyarıyı dikkate almayıp, karşı çıkmıştı ve Peşmerge askerlerine yol vermişti. Peki şimdi ne yapıyoruz; PYD'yi bonbalıyoruz değil mi? Daha neler neler; ''çözüm süreci'' safsatasını hatırlatmaya bile gerek yok; ödediğimiz bedelin acısı bile dinmedi, içimiz yanıyor.
İşte bu kadar kaypak, yanar, döner bir dış politika yüzünden medeni dünya bizi dışlamış durumda. Göçmenlerle ilgili Avrupa da toplantı yapılıyor ama Türkiye davet edilmiyor niçin; dışlandığımız için. Avrupa ülkemize ve yönetenlerimize güvenmiyor, gayri ciddi buluyorlar. Türkiye'nin sürdürebilirliği bir hafta bile olabilecek ne iç, ne de dış politikası var.
Özellikle son üç yıldır MHP ve yöneticilerinin söylem ve demeçlerini hatırlayacak olursak hiç yanılmadıklarını; ne söyledilerse doğru çıktığını fark edebiliriz.
Sinan ogan ''Türkiye de uyuyan DEAŞ hücreleri var'' demiş, daha önce de DEAŞ'ın konsolosluğu basabileceğini söylemişti ancak bu kadar kıymetli bilgiyi değerlendirebilmekten aciz ''mankurtlar''ın bu uyarıyı dikkate almamalarının bedelini en azından 150 canın kaybı ve iki katı yaralı ile ödedik; görevlilerimiz 49 gün esir kaldılar karşılık olarak 80 DEAŞ mensubu serbest bırakılmıştı. Her sarıklı ve sakallı insan grubunu cihatcı görüp, Allah'ın mübârek kulları sanan peşin hükümlü iktidar; mezhep taassubu gereği Esad'a Alevi deyip karşı çıkarken; DEAŞ'a da Sünni deyip sıcak bakarak kaynayan Ortadoğu da devletimiz ve milletimiz adına yüzümüzü kara çıkaran politikalar izledi ve maalesef rezil olduk.
Türk milletini ve devletini bu kaostan kurtarmak, ayakları yere basan iç ve dış politika için MHP'nin olduğundan çok güçlü bir şekilde meclise girmesi gerekmektedir. AKP'nin güçlenerek seçimden çıkması durumunda iç savaştan korktuğumu itiraf ediyorum. Bu fırsatı vermemesi için de Allah'a dua ediyorum.
Korkuya dayalı sermaye desteğinin artık dayanma gücü kalmadığından; AKP seçimden istediği sonuçla çıksa bile sermayenin desteği devam etmeyecek; Arap kaynaklı "kalleş sıcak para" ülkeyi terk edecek; bu sıcak para ile süspanse edilen ekonomi korkarım ki krize girecek ve peşpeşe iflaslar ve işsizlik alıp başını gidecek. Bu durumda hiç bir algı yönetiminin gücü, yeteneği dirlik ve düzeni sağlayamayacaktır; nihayetinde karnı tok insanın kavgaya mecali olur; taraftarlığını muhafaza edebilir. Milletin anasına söve söve havuzu dolduranların bu defa analarına sövmeye başlayacaklardır; işsiz güçsüz, karnı aç kalanlar.
Kaypaklığı ucuz buldunuz diye bu kadar üzerine abanmanın ne gereği var; 
Ey kaypaklar.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com