30 Eylül 2016 Cuma

İTİRAZIM VAR SAYIN CUMHURBAŞKANIM

İtirazım Var Sayın Cumhurbaşkanım
...
Lozan hezimet değil, zaferdir. Sakın Sevr anlaşması ile karıştırıyor olmayasınız? "Yunan adaları bizimdi, Yunan'a kaldı" diyorsunuz. Sevr de tüm Yunanistan ile birlikte Anadolu'yu da teslim etmemiz istenmişti. Biliyor olmanız lazım. Ancak Sevr'e itiraz edilerek mücadele verilip, emperyalistler def edilip, elde edilen zafer Lozan ile tescillenmiştir. 
..
Biliyorum ki asıl sıkıntınız; Lozan Antlaşmasını yeni bir Türk devletini inşa edenler tarafından imzalanmış olmasıdır. 
Eğer o anlaşmayı bir Osmanlı halifesi imzalamış olaydı, şimdi onu belki de "Son evliya" olarak görüyor olacak, kıymet atfedecektiniz.. Bilge Kaan'ın sözlerine atıf yapıp; ''Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça, senin ilini ve töreni kim bozabilir" sözünü birgün önce söyledikten sonra ecdadı rencide edercesine ''Lozan bir hezimettir'' demeniz tamamen bir çelişki olduğu gibi, kabul edilebilir de değildir. 
...
Lütfen benim gibi kıt tarih bilgisi olanlardan değil, eli ayağı düzgün tarihci danışmanlar edininiz. Adınıza "Türkiye Cumhurbaşkanı" değil, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" diye doğru şekilde imza açan Prof.'ları danışman seçiniz. 15 Temmuz'a dair hazırlanan ve çocuklarımıza dağıtılan kitapçık da isminize açılan imzanızı kontrol ediniz lütfen.
....
Lozan'a gelene kadar mücadele verip, sonra Lozan'ı imzalayanlar ilk önce devletin kadrolarına hainleri yerleştirip, sonra da aynı hainlerden vatanı kurtarma mücadelesi vermediler. Onlar, cebren gelip, vatanı işgal eden yedi düvele karşı savaşarak vatanı kurtarmışlardır. Yine de yapılanları yetersiz buluyorsanız buyurun, sizin muktedir olduğunuzdan beridir geçen süre kadar bir süre de istiklal savaşı verip, ardından devlet kuranların yaptıklarını siz de yapabilirsiniz. Lozan anlaşmasını tanımıyorum deyiniz. Hazır, Suriye ve Irak'a da girmişken ezip, geçelim. Musul, Kerkük'ü de alalım; hiç de fena olmaz hani(!)
...
Bir daha Lozan yaşanmasın diye 2. Dünya savaşına hazırlık amacıyla uzun süre askerlik yapmak zorunda kalan; annemin dahi tanıma fırsatı bulamadığı; vatani görevini yaparken vefat eden; yoksulluk ve kimsesizlik nedeniyle sahip çıkılamadığından mezarı dahi aranıp, bulunamayan; nerede olduğu bilinmeyen; dört çocuğu yetim kalıp, köyün merhametli ailelerinin sahip çıkması ile büyütülen bir Türk askerinin torunu olarak Lozan'a laf söyletmem.
Sayın Cumhurbaşkanım.

Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com