19 Şubat 2015 Perşembe

GÜVERCİNLERE YEM ATMAYIN HÜKUMET RAHATSIZ OLUYOR



17 Yaşında delikanlı arkadaşının babasının arabasını çalıyor; elinde silah ile sevdiği kızı kaçırmak için okulunu basıyor ve başarılı olamayınca iki öğrenciyi tehdit ile arabasına alarak uzaklaşıyor ve daha sonra yakalanıyor
Hakim, ifadeler sonrasında delikanlının "silahla tehdit, kız kaçırmaya teşebbüs" suçlarından, yaşı ve eylemi kendi rızasıyla sona erdirmesi gerekçesiyle serbest bırakılmasına, olay yerinden uzaklaştığı aracı çalmak suçundan tutuklanmasına karar vermiş.
.....
Değerli dostlar bilindiği gibi şu anda ''İç Güvenlik Yasası'' adı altında çıkarılmak istenen yasa konusunda kıyametler kopuyor. AKP tarafından kanunlaşması için çaba sarf ettiği yasada ''muhtemel bela''ya karşı tetbir amaçlı bir madde de geçirilmek isteniyor. Yani diyelim ben sürekli AKP'yi, cumhurbaşkanını eleştiren birsiyim ve dolayısıyla eğer birgün Cumhurbaşkanı veya Başbakan bölgemize ziyarette bulunacak olursa, başlarına bela açabilirim endişesi ile beni kaymakam veya kolluk kuvveti amiri marifeti ile evimden alınıp, Beykoz veya başka uzak bir bölgede ikamet ettirrebilineceğim.
.....
Yani demem şu ki;
Delikanlı okul basıyor; tutuklama yok.
sınıfta çocuklara korku dolu dakikalar yaşatıyor; tutuklama yok.
Silah'ı tehdidt amaçlı kullanıyor; tutuklama yok.
İki çocuğu zorla götürüyor; tutuklama yok.
ama;
Belki de en az risk teşkil eden arabanın çalınması nedeniyle hakim tutuklamaya karara veriyor.
.....
İşte AKP Hükümeti ''güvenlik'' açısından sınıf basılması, silah ile tehdit ve zorla insanın alı konulması gibi durumlarda tutuklama yapılmasına mani olan nedenler üzerinde düzenleme yapmayı gerekli görmemiş ama her ne hikmetse sokakda demokratik hakkını kullanarak protesto edebilecek ''muhtemel baş belaları''na karşı kendisini korumaya yönelik düzenlemeler yapmaya çalışıyor.
Anladık ki, en büyük ve tehlikeli silah Hükümeti eleştirmekmiş. Hükümet bu ''silahtan'' çok korkuyor.
Ha birde şundan korkuyormuş; güvercinlere toplu yem atılmasını istemiyormuş; zira insanlara toplu gösteri yapmalarına ilham olurlar diye.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com