2 Haziran 2016 Perşembe

GAFİL AVLANMADIK Kİ, BİLEREK AVLANDIK

Almaya Parlamentosunundan geçen sözde " 1915 soykırım yasası"nın çıkmaması için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere onun emir ve telkininde olan hükümet hiç bir çaba harcamamışlardır. Eğer Türkiye de bir seçim arifesinde olsaydık ve bu yasa o zaman geçmek üzere olsaydı; Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya da miting yapıp "Ey Almanya, sen var ya sen....."diye başlayıp devam eden yüksek frekanslı konuşmalar yaparlardı.
Ancak bu konuda, kendisi hakkında net kanaat sahibi olmadığım ve zaman geçtikçe hakkında kafam sürekli karışan Doğu Perinçek adeta bir Türk milliyetçisi gibi Almanya ya giderek yasanın geçmemesi için elinden geleni yapmıştır; aynen İsviçre de rahmetli eski MHP milletvekili Mehmet Gül ile "Ermeni soykırımı yapılmamıştır" demenin suç sayıldığı bir yasaya karşı verdiği mücadelede olduğu gibi.
....
Doğu Perinçek yaklaşık 2000 kişi ile yürüyüş yapmış ve Diyanet İşleri destek vermemiş. Belli ki hükümet desteğe müdahale etmiş, izin vermemiş. Peki kardeşim Doğu Perinçek için " şaibeli, güvenilir değil" deyip, dolduruşuna gelmemek için destek verilmek istenmedi diyelim; bunca ödenek ayrılan MİT marifeti ile hiç kamuoyu oluşturulamazmıydı. Bu durumda Perinçek'i tebrik edip, teşekkür etmemiz lazım. Öte yandan "Devlet Dersim'de mağaralara zehirli gaz vererek çoluk, çocuk; yaşlı kadın demeden katliam yaptı"diyecek kadar Cumhuriyet dönemini kin ve nefret duyguları ile suçlayan bir mantaliteden Türk milletini aşağılanan ve Almaya parlementosundan geçen oylamaya müdahalesini beklemek de beyhude olsa gerek.
...
Ya MHP ne yapıyor. Bugün, ideolojik iddiaları devam ettiren, dinamik bir MHP ve Balgat yönetimi olsaydı; sanırım Almanyada ki Türk milliyetçileri günler öncesinden birşeyler yapmış olurlardı.
Almanya da "Hocalı Soykırımı" hakkında konferans verdiği için "Senin orada ne işin var" denilerek disipline sevk edilen ama aslında potansiyel Genel Başkan adayı olabileceği ihtimaline karşı Sinan Oğan için tetbir almaya yönelik disiplin süreci başlatılması; Meral Hanım'ın Rumeli Türkleri Derneği'nde volumü yüksek, ateşli bir konuşma yapması; aynı şekilde Rahmetli Ali Güngör'ün memleketinde konvoylarla karşılanması, benzer saiklerle disipline sevk edip, ihraç eden mantalitenin; Almanya da kamuoyu oluşturma çabasında olmalarını beklemek beyhudedir. Becerebildikleri tek şey; MHP de ağzı laf yapan, özgüven sahibi mensuplarının ''Bunlar gün gelir Genel Başkan adayı olarak karşımıza çıkar'lar' endişesi ile bişekilde yolunu bulup, isimlerine kara çalmak suretiyle adeta ufalayıp, öğüterek yok etmektir. Onlar konumlarını ve koltuklarını korumanın, bu uğurda direnmenin "onurlu" şavaşını vermekle meşguller(!)
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com