1 Mayıs 2023 Pazartesi

BAYRAKTAR KARDEŞLER (BAYKAR)

Bayraktar kardeşler (BAYKAR)

Bayraktar kardeşler çok sabır gösterdiler ancak Erdoğan'nın sürekli cumhur ittifakı ve Kılıçdaroğlu'nun üzerine saldırtma tacizine dayanamayarak, istediğini yapıp saçma sapan isnatlarla Kılıçdaroğlu'nu suçladılar.
Erdoğan, Bayraktar kardeşler, BAYKAR'ın Türk milletinin müşterek milli gurur ve övünç kaynağı olan başarılarının sanki muhalefet tarafından hazmedilmediği, takdir görmediği gibi bir algının oluşmasını istiyor bunun için de elinden geleni yapıyor.
Kılıçdaroğlu'nun savunma sanayi ve uzay teknolojine dair kendi programlarına ilişkin cümleler kurduğunda cumhur ittifakı trolleri ve Edoğan ıkına ıkına o cümleler içinden farklı anlamlar inşa edip algı yoluyla Bayraktar kardeşleri sözcü tayin edip pazarlama yolunu seçtiler.
Oysa ki; BAYKAR ve Bayraktar kardeşleri eleştiren hiç bir muhalefet mensubuna rastlamadık. Kılıçdaroğlu'nu tartışmanın içine çekerek hata yaptırmak istiyorlar ancak gerek Kılıçdaroğlu gerekse millet ittifakı tarafları bu tuzağa düşmeyerek, Bayraktar kardeşlerin başarılarını, babalarının Ergenekon ve Balyoz mağdurlarına sahip çıkmasını hatırlatarak ailenin vatanseverliğine vurgu yapıp Erdoğan'nın algı operasyonunu boşa çıkarmışlardır.

Muharrem İnce Sinan Ogan

Erdoğan karşında seçimi kumara dönüştüren Sinan Ogan ve Muharrem İnce dir.
Bizler yani muhalefet, yangın yerinde canımızı ve malımızı kurtarma derdindeyiz, Sinan Ogan ve Muharrem İnce ise "Bırakın eşyanızı, canınızı kurtarmayı; çok güzel bir şiirim var; ben okuyayım sizler de dinleyin" diyorlar.
Adaylıkları ile seçimin ikinci tura kalacağı aşikarken; Muharrem İnce ve Sinan Ogan eğer Edoğan'a her halükarda karşıtsalar niçin bu işin birinci turda bitmesini istemezler.
Sayın Sinan Ogan ve Sayın Muharrem İnce, eğer ki muradınız şu anki duruşunuzun size itibar kazandıracağını düşünüp, seçim sonrası kartların yeniden karıldığında buradan sizin için siyasi bir ikbal çıkaracağını düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Erdoğan ile açık ara farkla birinci turda seçimi almak lazım.
Bu inadınızı sürdürmeniz durumunda az bir farkın oluşması ile trafoya kedinin girmesi, atı alanın Üsküdar'ı geçmesi, hiç bir şey olmamış olsa bile bir şeylerin olması, öğleden sonra seçim yasasında keyfi değişikliklerin yapılması gibi fiili dayatmalara neden olabilecek benzer bir halin tezahürü ve YSK'nın da ayrı bir rakip olduğu gerçeğini dikkate aldığımızda neden olacağınız vebalin hesabını iyi yapınız. Atatürk ve Türk milliyetçiliğinden dem vuruyorsanız ya; tekrar tekrar düşünün lütfen.

TOGG ne kadar yerli

Bir arabanın yerli olduğuna ancak ve ancak bir tezgahın üzerinde ham alüminyum veya döküm kütüğünün; her neyse orasının burasının delinerek, kanal açılarak, çekiçlenerek, törpülenip işlenerek başka aparatların da eklenerek motorunun inşasına şahit olursam o zaman yerli üretim olarak görebilirim. "İlk yerli ve milli araba üretimi"nden benim anladığım budur. Yoğurt "Yerli ve milli üretim" dediniz de itiraz mı ettik.
TOGG ise; tanıtım görsellerinden fark edebildiğim kadarıyla ülke dışında sipariş üzerine üretilmiş otomobil parçalarının ülke içinde kurulmuş olan montaj fabrikasında birleştirilmiş hali. Bunun daha önce üretilmiş olan Anadol marka otomobil ile Tofaş ürünlerinden ne farkı var.
Peki kötü mü oldu, elbette hayır. Ekonomiye büyük katkı olacağı gibi binlerce insana istihdam sağlanacaktır. Burada yanlış olan bize ait olmayan emeklerle sağlanmış başarıların ürünlerinin siyasi saiklerle bize aitlermiş gibi gösterilmesidir.
TOGG hayırlı olsun, ülkemize bol kazançlar getirsin inşallah.

Hafız Safiye Ayla

Erkek hoca kız öğrencileri ile beraber; oldukça medeni bir görüntü. Bugün böyle bir görüntüyü hayal bile etmek mümkün değil. Bu günlerle kıyasladığımızda nereden nereye.... dememek mümkün değil. Bir an için bir medeniyetin enkazı altında kaldığımız hissiyatına kapıldım. Bu belgeyi paylaştığınız için teşekkürler Nuray Bilgili Hanım.
"Kuran okunması yasaklandı" diyen yalancı güruh, kim bilir hangi hainliğinizi inanç kisvesi altında devlete yutturmaya çalışmış olmalısınız ki; (Aynen bugün olduğu gibi) o hainliğinizi bertaraf etmek için devletin almış olduğu tedbirlerin adını din düşmanlığı diye anlattınız, anlatmaya da devam ediyorsunuz.

Resim: Kağıthane, Aziziye Camii'nde tertip edilen hafızlık merasiminde çekilmiş bu fotoğraf, aynı zamanda Safiye Ayla'nın bilinen ilk fotoğrafı.. 1930.