1 Aralık 2015 Salı

MHP'YE HANIM ELİ DEĞSİN Mİ?

MHP iç siyasetine doğrudan bir ''Hanım eli''nin değmesi bakalım nelerin değişmesine vesile olacak.
MHP Türk siyasetinde yönetme, muktedir olma anlamında belki kendi ''nefsi'' adına bir kazanım elde edememiş olabilir ama haini, puştu bile gittikleri yerde itibar görüp, baş göz ediliyorlarsa şayet; MHP'yi değerlendirirken sahip olduğu oy gücü ile değil, Türk siyasetindeki özgül ağırlığı ile değerlendirmek lazımdır.
MHP'nin yeni bir sürece girdiği aşikar. Bu aşikarlığın etkileyeceği unsurlar sadece MHP'nin bugünkü yöbeticileri ve biz ülkücü taban, kanaat önderleri değil aynı zamanda Türk siyaseti ve diğer siyasi partilerdir. Bu cümlemin ne manaya geldiğini ileriki günlerde göreceğiz.
Anamızın, bacımızın, eşimizin her vesile etkilediği; hayatımızın büyük bir kısmını onların yönlendirmesi ile sürdüren ve şahsen sürekli ''keşke karımın dediğini yapsaydım'' diyen bir erkek olarak; Sayın Meral Akşener Hanımefendi'nin MHP iç siyasetine ''Hanım eli''ni uzatmasından memnunluk duydum.
Meral Hanım'ın sayesinde erkek partisi görünümündeki MHP'de çok ''delikanlıca'' bir yarışın başlayıp, süreceğini ve nihayetinde Türk siyasetinde çok erdemli bir yarışma olduğu kanaatini zihinlerde bırakarak sonlanacağını ümid ediyorum.
Allah tüm ülkücü camianın yar ve yardımcısı olsun, aynı zamanda yüce Türk milletinin her ferdinin memnun ve hoşnut kalacağı hizmetleri yapmayı nasip etsin.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

RAHMANİ GÖRÜNÜP ŞEYTANİ YAŞAMAK

Son günlerde sosyal medyada evlilik ilişkileri ile surekli ismi geçen bir "hatun kişi" var. En modern tarzdan en mutaasıp şekle, görünüme evrildi ancak huylu huyundan vazgeçemediği için habire koca değiştirme huyu devam ediyor.
Burada dikkat çekmek istediğim şey kimin hangi hatunu, kocayı aldığı değil; kendilerini topluma örnek model olarak sunma gayretini İslami değerler üzerinden yapmaları ve daha sonra bu değerlere tamamen zıt olacak şekilde ilişkilerinin sonlanması. Görsellik olarak kumaşlara büründükçe bürünereksin ve güya İslami manada herşeyi halletmiş olacaksın ancak namahrem olan karı-koca ilişkisinizi uluorta herkese duyuracaksınız. O kutsal topraklarda karı-koca düet yapacaksınız, "örnek biziz" diyeceksiniz, sonra akibetinizin klasik Ortadoğu kültürüne has bir usulle son bulmasını kendinize yakıştıracaksınız.
Müşterek inancımız ve kültürümüz olan İslami değerlerin erozyona uğramasinda, son zamanlarda iktidar ve cemaat gücünden de faydalanan bu tip "modellerin" çok zararı olmuştur; çünkü sürekli ekrandalar. Bir örnek daha; malum Kabataş semtinde bir grup deri ceketli erkeğin "başörtülü" bir kadının üzerine yine uydurma haberle "başörtülü gasteci" bir kadın tarafından "işetilmesi" hadisesi.
İşte bütün bu olup bitenler dindarlaşmaya mani olup, mevcut dindarlara da imanı anlamda çelişkiler yasatiyorlar. Rahmani görünüp, şeytani yaşıyorlar. Son 14 yıldır muhafazakar iktidara rağmen tam tersi; Müslüman Türk toplumunda dini ve ahlaki büyük bir erozyon yaşanmakta, kudsiyet atfettiğimiz değerlerin içi boşaltılmaktadır. Allah sonumuzu hayır eylesin.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com