1 Aralık 2015 Salı

RAHMANİ GÖRÜNÜP ŞEYTANİ YAŞAMAK

Son günlerde sosyal medyada evlilik ilişkileri ile surekli ismi geçen bir "hatun kişi" var. En modern tarzdan en mutaasıp şekle, görünüme evrildi ancak huylu huyundan vazgeçemediği için habire koca değiştirme huyu devam ediyor.
Burada dikkat çekmek istediğim şey kimin hangi hatunu, kocayı aldığı değil; kendilerini topluma örnek model olarak sunma gayretini İslami değerler üzerinden yapmaları ve daha sonra bu değerlere tamamen zıt olacak şekilde ilişkilerinin sonlanması. Görsellik olarak kumaşlara büründükçe bürünereksin ve güya İslami manada herşeyi halletmiş olacaksın ancak namahrem olan karı-koca ilişkisinizi uluorta herkese duyuracaksınız. O kutsal topraklarda karı-koca düet yapacaksınız, "örnek biziz" diyeceksiniz, sonra akibetinizin klasik Ortadoğu kültürüne has bir usulle son bulmasını kendinize yakıştıracaksınız.
Müşterek inancımız ve kültürümüz olan İslami değerlerin erozyona uğramasinda, son zamanlarda iktidar ve cemaat gücünden de faydalanan bu tip "modellerin" çok zararı olmuştur; çünkü sürekli ekrandalar. Bir örnek daha; malum Kabataş semtinde bir grup deri ceketli erkeğin "başörtülü" bir kadının üzerine yine uydurma haberle "başörtülü gasteci" bir kadın tarafından "işetilmesi" hadisesi.
İşte bütün bu olup bitenler dindarlaşmaya mani olup, mevcut dindarlara da imanı anlamda çelişkiler yasatiyorlar. Rahmani görünüp, şeytani yaşıyorlar. Son 14 yıldır muhafazakar iktidara rağmen tam tersi; Müslüman Türk toplumunda dini ve ahlaki büyük bir erozyon yaşanmakta, kudsiyet atfettiğimiz değerlerin içi boşaltılmaktadır. Allah sonumuzu hayır eylesin.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder