9 Ağustos 2017 Çarşamba

DARBENİN SİYASİ AYAĞI AÇIKLANMALIDIR

Siz şimdi eğer fetö başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı bakanlar kurulunun hangi siyasi isimlerden oluştuğunun listesinin bu devleti yönetenler tarafından bilinmediğini mi sanıyorsunuz.
...
Bu listenin ve isimlerin hala açıklanmamasına tek bir gerekçe olabilir o da; tümünün AKP'li olma olasılığdırı. İnanın k; eğer o listede şimdiye kadar bir tek dahi doğrudan MHP'li (Hele ki muhalif) veya CHP'li olmuş olsaydı; aktroller bunlar üzerinden ne mühendislik harikaları yaratırlardı değil mi? Bu nedenle hükümet devleti mi kurtardı veya kurtarmaya çalışıyor yoksa AKP'yi mi; darbenin siyasi ayağı açıklanmadığı sürece bu bilinmemezlik ve şüphe devam edecektir.
...
Cumhurbaşkanına suikasta; nerede, ne zaman, hangi yolla, kaç kişi ve kimlerin gideceğini düşünmüş olan akılın; darbenin ertesi gününde bakanlar kurulunun kimler tarafından oluşacağını düşünmemiş olması mümkün mü sizce. Peki 15 Temmuz da hainlere karşı meydanlarda cihata çağrılan bu millete; haince ve alçakça yapılan kalkışmanın siyasi ayağı niçin açıklanmıyor?
...
Biz buna niçin dikkat çekiyoruz. Çünkü bu devlete ve millete karşı özelikle de doğrudan ABD ve NATO bağlantılı bir operasyon yapılmak istendi ama bu "Ordumillet" onların oyunlarını başına geçirdi. Ancak milletin, fetö ile birlikte bu ihanetin içinde başka kimlerin olduğu veya olabileceğine dair şüphelerinin kalmaması gerekir ki; devletin ve milletin arkasında bütün şüphelerden münezzeh topyekun destek kesintisiz devam edebilsin.
...
Ayırmacı, kayırmacı bir stratejinin güveni sarsacağı besbelli. Siyasi ayağı olmayan hiç bir darbeye şahit olmadık, tarih de pek yazmıyor; peki 15 Temmuz kalkışmasının siyasi ayağının kimleden olştuğunu niçin öğrenemiyoruz.
...
Verdiğimiz oyun, yaşadığımız toprakların, mensubu olduğumuz milletin değerini bilen her bir vatandaş; şüphelerimizi dile getirmeye, hesabını sormaya devam edeceğiz elbette. Kendi adıma; en azından köprüde şehit olan, hemşehrim, mahallemizin çocuğu, geriye iki yetim bir dul bırakan Cengiz HASBAL kardeşim adına sormaya, sorgulamaya devam edeceğim. Darbenin siyasi ayağının ve mensuplarının açıklanması; devleti yönetenlere güveni artıracaktır.
Mehmet Soral

BOĞAZ ÖN GÖRÜNÜM VE RANT...

Beylerbeyi Astsubay Okulu'ndan Beşiktaş ve arka görünüm
Boğazı gören bu devasa binalar bilmem hangi holding veya bilmem hangi trilyonerin binaları. Beylerbeyi'nin karşı yaksı; Levent, Etiler, Ulus, Zincirlikuyu civarı.
...
Şimdi aynı mesafe kadar uzaklıktan boğazı gören Beylerbeyi-çamlıca eteklerine bundan 45 yıl önce gelerek, el arabası ile malzeme taşıyarak yaptığımız evler kentsel dönüşüm ile yıkılıp, 0.15 taban oturumlu binalar yapabilecekmişiz. Fazlasını yapamıyormuşuz. Neymiş efendim; "O kenan Evren var ya, o Kenan Evren; Boğaz imar yasasını öyle bir anayasal hükme bağlamış ki; gelmiş, geçmiş AKP hükümetleri bunu değiştiremiyor"muş. Yahu ne yasası; Kenan Evren anayasasının %80'ini, devletin sistemini değiştirdiniz be. Siz kime neyi anlatıyorsunuz.
...
Allah yüzümüze baktı, onlarca yıldır kahrını çektiğimiz arsalarımızın artan değerinden, rantından faydalanmamızı istemiyorsunuz. Bir dönüm yere en fazla dört katlı bina yapabilecekmişiz. Peki paylaştığım bu ucube yığın buraya nasıl oturtulmuş, öyle değil mi. Oysa ki bu ucubenin olduğu bölge de tüm Boğaz'a hakim.
...
Biz bölge halkı olarak elbette bu imar şekline razı olmayacağız. Rantının oldukça yüksek olduğunu, bundan sonra daha da artacağını düşündüğümüz gayrimenkullerimize elbette sahip çıkacağız. Kahrını biz çekip, rantının başkalarına peşkeş çekilmesine fırsat vermeyeceğiz.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

BUNLAR SİYASAL İSLAM AFİŞLERİ Mİ; YOKSA...

8.8.2017. Anadolu Hisarı Otağ tepesi
8.8.2017 Anadolu Hisarı sahil yolu
Bugün günlerden 8 Ağustos ve Tüm Türk milletinin 15 Temmuz Destanı vesilesi ile Cumhurbaşkanlığı makamının finansörlüğünde yapılan yıl dönümü hazırlıkları kapsamında bastırılan bu afişler; Türk Askerinin içine düştüğü aciziyeti, itilmiş, kakılmışlığı üzerine oluşturduğu algı nedeniyle büyük tepki çekmişti ancak malum afişler Kavacık Otağ Tepesi ve Anadoluhisarı'nda yerinde durmaya devam ediyor.
...
Pardon hükmedenler; biz mi yanlış anladık, yoksa siz mi yanlış resmediyorsunuz. Biz bu 15 Temmuz zaferini Türk Ordusuna karşı mı kazandık, yoksa FETÖ-ABD ittifakına karşı mı. Peki bu afişlerde her iki unsura karşı kin ve nefretimizi gösteren ne var Allah aşkına. Güleni'nin kafasına indirilen bir balyozmu veya ABD' nin kafasına geçirilen bir çuval mı; yoksa aciz bir Türk askeri mi?
...
Değerli dostlar size bir şey söyleyeyim mi; bu hala bekletilen afişler "Siyasal İslam"ın afişleridir ve siyasal İslam'ın yıllardan beridir en büyük emeli; Türk Ordusu'ndan intikam almaktı.
Şimdi bu manada Siyasal İslam'ın intikam alıp, almadığını 15 Temmuz sonrası da dahil olmak üzere sizin takdirinize bırakıyorum.
Siyasal İslam'ın ordudan intikam alma hırsı; Fetönün devletin kılcal damarlarına kadar sızması için tüm kapıların sonuna kadar açılması ile olmuştur. Buna da siyasi iktidar bilerek veya kandırılarak sebep olmuştur. Nihayetinde sorumlusu geçmişte ve bugün hükümet edenlerdir. Bu afişlerden müthiş derecede rahatsızlık duyuyorum. Türk Ordusuna sızmış üç beş hain alçağın yapmış oldukları üzerinden; Türk Ordusuna bu afişlerde gösterilen algıyı oturtmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.        
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com