9 Ağustos 2017 Çarşamba

BOĞAZ ÖN GÖRÜNÜM VE RANT...

Beylerbeyi Astsubay Okulu'ndan Beşiktaş ve arka görünüm
Boğazı gören bu devasa binalar bilmem hangi holding veya bilmem hangi trilyonerin binaları. Beylerbeyi'nin karşı yaksı; Levent, Etiler, Ulus, Zincirlikuyu civarı.
...
Şimdi aynı mesafe kadar uzaklıktan boğazı gören Beylerbeyi-çamlıca eteklerine bundan 45 yıl önce gelerek, el arabası ile malzeme taşıyarak yaptığımız evler kentsel dönüşüm ile yıkılıp, 0.15 taban oturumlu binalar yapabilecekmişiz. Fazlasını yapamıyormuşuz. Neymiş efendim; "O kenan Evren var ya, o Kenan Evren; Boğaz imar yasasını öyle bir anayasal hükme bağlamış ki; gelmiş, geçmiş AKP hükümetleri bunu değiştiremiyor"muş. Yahu ne yasası; Kenan Evren anayasasının %80'ini, devletin sistemini değiştirdiniz be. Siz kime neyi anlatıyorsunuz.
...
Allah yüzümüze baktı, onlarca yıldır kahrını çektiğimiz arsalarımızın artan değerinden, rantından faydalanmamızı istemiyorsunuz. Bir dönüm yere en fazla dört katlı bina yapabilecekmişiz. Peki paylaştığım bu ucube yığın buraya nasıl oturtulmuş, öyle değil mi. Oysa ki bu ucubenin olduğu bölge de tüm Boğaz'a hakim.
...
Biz bölge halkı olarak elbette bu imar şekline razı olmayacağız. Rantının oldukça yüksek olduğunu, bundan sonra daha da artacağını düşündüğümüz gayrimenkullerimize elbette sahip çıkacağız. Kahrını biz çekip, rantının başkalarına peşkeş çekilmesine fırsat vermeyeceğiz.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder