31 Mart 2016 Perşembe

ZİHNİMDEN GEÇENLER(3)

21.3.2016
Bundan sanırım iki yıl önce Ümit Özdağ bir açıklamasında "Şu anda Türkiye de bir çok yerde uyuyan ISID hücreleri var" demişti ve yine buna paralel Sinan Oğan da benzer demeçler vermişlerdi. Yine Ümit Özdağ Güney illerimizde sokak çatışmalarının olduğu ilçelerde cadde cadde, sokak sokak PKK varlığını, etkinliğini ve hatta terörist sayısına varana kadar dile getirerek hükumeti ve kamuoyunu bilgilendirmişti ama yaşanan süreç de bu bilgilerden hiç faydalanılmadığını anlıyoruz. Hatta bir defasında Ümit Bey hükumete hazırladığı raporu gönderdiğini ama kendisine dönülmediğini söylemişti.
...
Sanırım Ümit Bey'in söylediklerinin dikkate alınmamasının tek nedeni saçlarına jöle sürmemesidir.
Mehmet Soral


18.3.2016
MHP de değişim, özellikle de lider değişiminin Meral Akşener üzerinden olması ihtimali belirginleştikce AKP de panik yaratıyor ve bişekilde bu gidişata gölge düşürmek, kirletmek için Paralel yapı ile ilinti kurarak; bilmem kimin çekmecesinden Gülen'in Meral Hanım için destek tavsiyesine dair belge çıkması veya çıkarılması olsa olsa ahde vefa gereği düşünülmüş bir destek olabilir. İnsanlar minnet duyguları ile ''bir acı kahvenin kırk yıl hatırı'' gereği muhatabına iyi duygular besleyebilir. Bu ''belge'' gerçek olsa bile Meral Hanım'a bu denli ülkücü vicdanın desteği varken niçin bitmiş, tükenmiş bir yapıdan medet umsun ki. Ayrıca ülkücüler "ey.... " diye başlayıp, devam eden cümlelere beynini ipotek ettirmediğinden bu tür dedikodular vız gelir, tırıs gider; su akar yolunu bulur. Namusuna dil uzatarak ismi üzerine yazdıkları senaryoyu gerçekleştiremeyen asıl namussuzlar şimdi başka yöntemlere başvuruyorlar.
Beyhude çırpınışlar bunlar.
Mehmet Soral


17.3.2016
Senin kaptanlığında devam eden yolculuğumuz; lastiği patlamış, uçuruma paralel aynı zamanda bozuk bir yolda yapmakta olduğumuz yolculuk gibi. Genel hissiyatımız ulaşmak istediğimiz yerden ziyade hangi yol kıvrımında uçurumdan aşağı uçacağımız dır. Bu yolculuğumuzun sona erebilmesinin bir diğer ihtimali ise arabamızın bozulmasıdır ki; bu da bizim senden kurtuluşumuz olacaktır.
...
Bizi istediğin yerde bırakıp gidebilirsin. İnan ki hiç rahatsızlık duymayız; bilakis canımızı kurtarmış olmanın keyfi içinde yolculuğumuzdan kalan erzak ile ne de güzel piknik yaparız.
...
En azından ayağımızı yere basıyor olmanın huzuru ve emniyeti içinde oluruz.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder