31 Mart 2016 Perşembe

PKK SEVİCİSİ SOSYALİSTLER

PKK sevici sosyalistlerin PKK ile ideolojik akrabalıkları var ya; malum katliam üzerine fikir yürütürlerken "ama bütün bu olup bitenlerin birde nedenlerine bakmak lazım" diyerek akrabaya sahip çıkmak adına sadakatin örneğini veriyorlar. Ben de diyorum ki karaciğer nakline giderken katliama maruz kalan yavrucağın sözde Kürt mağduriyetinden ona neydi ki. Eğer ille de birilerini "patlatmak" ve ses getirmek gerekiyorsa niçin kendi evlatlarınızı kurban vermiyorsunuz; PKK sevici sosyalistler.
...
Nacizane tesbitim o ki; ideolojik manada Türk milliyetçilerinin geçmişe dönük en büyük hataları aynı safta namaz kılıyor olmanın hatırına sağın her türlü puştuna, kaypağına, sünepesine (verilen mücadelenin hiç bir evresinde olmadıkları halde) kol kanat olmuş olmaları ve kendileri hapislerde çile çekerlerken bu sünepeler tahsillerini tamamlayıp hiç hak etmedikleri makamlara gelerek devletin en önemli makamlarını işgal etmişlerdir.
...
Sosyalistler veya sola gelince; yukarıda bahsettiğim akrabalık gereği yine yıllardan beridir halkların mücadelesi kisvesi altında yürütülen etnik ayrımcı, ırkçı Kürt hareketin silahlı gücü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye destek olmaları, kol kanat germeleri en büyük hataları olmuştur. Mesela hala bazı üniversitelerimizde ülkücüler sınavlara bile giremezlerken, sol ve sosyalistlerin korumacılığında PKK sempatizanları istedikleri formu düzenleyip, nutuk atabiliyorlar.
...
Türk milliyetçilerinin tarihi hatasından "dinci" (iman üzerinden siyasi rant devşiren, Türk Bayrağı da nedir ki diyerek ''dindar'' görünümlü milli aidiyeti red eden bir şıllığın olması gibi) güruhun peydahlanıp siyasi güç haline gelmesine vesile olurlarken; sosyalist hatta "sol" un tarihi hatasından, koruyup kollamasından da etnik ayrımcı silahlı Kürt Hareketi PKK ve onun meclisteki siyasi temsilcisi HDP ile de siyasal yapılanmasına önemli katkılar sağlamışlardır.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder