28 Ağustos 2016 Pazar

HEP ALLAH İLE KANDIRIP KANDIRILDILAR


Gene mi Türban. 
Polis teşkilatında türbanlı bayan polisler de görev yapacamış. Artık Suriye'yi, ISID'ı PKK'yı unutup, günlerce türban tartışması yapılır sanırım.
Ülke bu kadar sıkıntı içindeyken sen tekrar asrın siyasal tartışmasını gündeme taşı. Olacak iş mi Allah aşkına. Bizim iç huzura, barışa ihtiyacımız varken niçin halledildiğini sandığımız türban sorunu tekrar gündeme getirildi.
.....
Darbe sonrası iktidar, muhalefet toplumsal sözleşme yaparak asgari müştereklerde anlaştılar. Ancak iktidar, (Artık Cumhurbaşkanını iktidardan hariç düşünmüyoruz) her vesile ile hele ki şimdi; darbe sonrası ortamı da bahane ederek Cumhuriyet dönemi boyunca siyasal islam'ın yapmak istediklerini fırsat bu fırsat deyip, gerçekleştirmeye çalışıyorlar; sinsice.
...
Seksen yıllık Ordu düşmanlığı netice verdi. Türk ordusunu ordu yapan 200-250 yıllık temel kurumlar okuluyla, hastahanesi ile yoklar artık. Haydarpaşa Gata'nın ismi değiştirilip, siyasal islamcılar'ın simge isimi olarak dillerinden düşürmedikleri Abdülhamit Han'ın ismi veriliyor. Peki illa ki isim değiştirilecekse niçin darbe gecesi hain generali alnından vurup, sonra da otuz kurşunla şehit olan askerimizin ismi verilmiyor; verilmez, çünkü siyasal islamcılar için seksen yıllık özlemin gerçekleştirilmesi keyfiyetini yaşanmak istiyorlar.
....
Sizleri bilemem ama darbe sonrası iktidarın yaptıklarına şahit oldukça, niyetlerini okumaya çalıştıkca, gelecekle ilgili endişelerim daha da artıyor. Ve yine Türkiye de milletin iktidar alternatifi olarak gördüğü Meral Akşener Hanım'ın hem MHP yönetimini, hem de iktidarı niçin bu kadar tedirgin ettiğini daha iyi anlayabiliyorum. 
...
Darbeden bugüne ne MHP yönetiminden birisini ne de Devlet Bahçeli'yi ortalıkda göremiyoruz. MHP ve iktidar fiili olmasa bile gayri resmi koalisyon kurmuş durumdalar. Demekki MHP de olağanüstü kongre darbeden daha riskli görülmüş olmalı ki; o gün bugün dür Sayın Bahçeli'yi yazılı beyanat dışında bir etkinliğini göremiyoruz. Tüm TV ekranları MHP muhaliflerine kapatıldı adeta. Türk milliyetçilerinin ideolojik anlamda Türkiye'de ve dünyada olup bitenler için ne düşündüğümüzü millet bilmiyor; çünkü anlatamıyoruz.
...
Düşünebiliyormusunuz, herkes uzman kesilmiş; TV'lere çıkıp, yorum yapıyorlar ama ne hikmetse her kesim üzerinde saygınlık uyandırmış Ümit Özdağ gibi bir bilim adamı ve strateji uzmanını MHP Genel Başkan adayı olduğundan beridir hiç bir TV kanalında izleyemedik. Sizce bu oldukça manidar değil mi?
...
Yaşadığımız tecrübelerden çıkardığım sonuç; Siyasal İslamcılar "Milletin başını dini ile belaya sokarak" her dönemde bunu siyasi ranta dönüştürmüşler ve işin garibi her darbe sonrası gelişmeler "Siyasal İslamcılar"a yaramış; Türk milliyetçiliğinin ığdış edilmesi için de fırsat olarak değerlendirilmiştir. 
...

Şu anda devlet yeniden yapılandırılıyor ama Türk milliyetçiliği ideolojisi, yani T.C Devletini kuran felsefenin; olup, bitenleri gördükçe yeniden yapılanma da esamesi bile okunmuyor. MHP bugünkü yönetimi ile hiç bir ideolojik duruş ortaya koyamadığı gibi, kendi inisiyatifi ile ortaya çıkacak tavırlara da fırsat vermiyor. İşte kısırlaştırılmak istenen Türk milliyetçiliği ideolojisine sahip çıkmak adına alternatif olmak isteyen MHP muhalif hareketine karşı her türlü yol denenip, tedbir alınarak etkisiz hale getirilmek istenmiş; maalesef başarılı da olmuşlardır.
...
Devleti kuran felsefe; eğer bugünkü devletin yeniden yapılmasında gözardı ediliyorsa ve hele de bu yeniden yapılanma "Siyasal İslamcılar" eliyle yapılıyorsa; hala endişesiz bir şekilde uykunuzu uyuyabiliyorsanız helal olsun size. Fazla varsa biraz a bana verin ne olur.
...
Not: Siyasal islam da imani bir taraf yoktur, tamamen "İktidar gücünü elde etme yolu"dur. Hayatında bir kitabı alıp, sonuna kadar okuyup, bitirmeyi başaramamış insanların bu düşüncelerim dolayısyla imanımı kimse sorgulamaya kalkıp, tartmaya çalışmasın lütfen.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder