18 Şubat 2016 Perşembe

BAŞKANLIK ASLINDA BİZE ÇOK UZAK DEĞİL; AMMA...

Bu adamın ülkemizde dökülen kana, hergün cenazeleri kalkan en az üć Şehidimize bizim gibi canı acısa, içi yansa inanıyorum ki "yeni anayasa" lafını edip, çalışmasını yapmaya dermanı olmaz, mecali yetmez.
.....
Başkanlık sistemi geleneksel Türk kültüründe garipsenecek bir gelenek değil; mesele zatı muhteremin mevcut yetkilerini bile kullanırken yine mevcut Anayasanın kafasını gözünü yararken; eğer başkan olması durumunda bugünün ESAD'ı gibi olmayacağının garantisi mi var. "Tez elden şu keferenin kellesini uçurasınız" dediğin de ve bunu da "halk beni seçti " safsatasına dayandırırsa; keyfi ve paşa gönlünün uygulamalarına nasıl hayır diyeceğiz.
...
Başkanlık sistemini anlatırken farkında olmadan kendisine güvenmememizin gerekçelerini de söylüyor aslında; "bizler bazı değişiklikleri korkmadan yaparken, mevzuata takılıp kalmadık; mevzuatı dikkate alsaydık bunları yapamazdık" diyerek kendisine aslında ne kadar güvenilebileceğini itiraf etmiş olmuyor mu?
...
Yine tehlikeli, riskli bir döneme girdik; çünkü kendisine has başkanlık sistemini gerçekleştirmek için "milliyetçi söylem ve nutuklarla" işe başladı. "Türklük nedir ki" diyen adam "Türk tipi anayasa" lafını ediyor. Kulağa çok hoş geliyor ama söyleyene bakınca tüylerim ürperiyor. Nasıl ürpermesin ki; milliyetçiliğini yaptığımız "değeri" ayakları altına almamışmıydı?
...
Başkanlık sistemi milli bir mesele değil, senin şahsi meselendir. Sen şahsi meselelerini milli meseleler üzerinden halletme yoluna gitmeyi alışkanlık haline getirdiginden; yine bir yenisini devreye sokarak, ilelebet dokunulmazlık zırhına bürünmek istiyorsun.
Yemezler
Senin bütün meselen kendi ütopyanı gerçekleştirmek. Eğer bu emelini de gerçekleştirecek olursan nihaî hedefin; ülkemizin adının "Tayibistan" olmasıdır(!) ve onun da gerekçesini "Osman Gazi"ye dayandırabileceğine şaşmam.. Demokrasilerde böyle saçma şeyler olmaz elbette ama senin "Ütopyan" da pek ala mümkündür; böyle düşünmeyi bize sen alıştırdın.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder