18 Şubat 2016 Perşembe

LİDER BOŞLUĞU NASIL DOLACAK

Merkez sağda oluşan boşluğu doldurmak üzere sağcılığı solculuğu önemli olmayan her dönemin "yavşakları" gene devreye girerek, siyaseti dizayn etmeye başladılar. Bu siyasi simsarlar "siyasi ortamları" iyi takip edip, koku alıyorlar. Bu tiplere fırsat verenler de genel de siyasi partiler yaşasından kaynaklanan antidemokratik lider sultalığıdır. Yine bu tipler ortalıkda dolaşıp; bir orada, bir burada bulunarak "kaşağı" ellerinde, müdahale edilecek; yerini beğenmeyen, bişekilde kaşınma ihtiyacı duyan "siyasi arenada hatırlı" tipleri bularak, onları kaşıyıp rahatlatırlar ve bu tipleri yine dizayn ettikleri vitrine koyarak kendilerinin de dahil oldukları siyasi arenada bir boşluğu doldurmak adına ortaya çıkarlar.
...
Bugünlerde özellikle merkez sağdaki boşluğu doldurmak üzere harekete geçmek isteyenler özellikle MHP deki malum sürec nedeniyle sanırım eylemlerini askıya aldılar. Eğer Sayın Meral Akşener MHP de Genel Başkan olursa niyetlerinden tamamen vaz geçecekler çünkü O'nun genel başkanlığındaki MHP merkez sağdaki boşluğu dolduracaktır; dolayısıyla Meral Hanım'ın murad edilen MHP deki yeni konumu Türk siyasi arenasının ciddi manada şekillenmesine vesile olacaktır. Eğer MHP de umut edilen değişim gerçekleşmez, Sayın Bahçeli aynen devam ederse, merkez sağda yeni bir oluşuma; Türk Milliyetçsi OLMAYAN yeni bir liderin "peydahlanmasına" vesile olacaktır.
Sinan ve Koray Beyler de çok değerli insanlar ancak bugün için Türk siyasi arenasındaki "lider boşluğu"nu doldurabilecek karşılıkları yoktur.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder