6 Ağustos 2016 Cumartesi

NE İSTEDİLERSE ALMIŞLAR

Cemaat/Fetö, sadece AKP değil, DSP dahil kimlerden ne istedilerse almışlar. Kandırılan sadece Erdoğan ve AKP cenahı değil, tüm kesimler.
...
Şunu kendimce itiraf edeyim ki, başarısız darbenin Erdoğan'ın "Tek hakim ve yönlendirici" olduğu ve de siyasal İslamcı, muhafazaker anlayışın yönetimde olduğu zamana denk gelmesi belki devlet ve millet olarak ayrı bir şansımız. Diğer mevcut liderlerin böyle bir krizi bu denli başarılı savuşturacaklarını sanmıyorum. HDP eşbaşkanları ve Erdoğan dışında siyasi risklere talip olan lider göremiyorum. Olursa da olur; olmasa da olur düşüncesindeler.
....
O kadar olumsuzluklar yaşıyoruz ki; artık yaşadığımız kötülüklerden "Hayır" çıkarmaya çalışıyorum. Mesela Recep Tayyip Erdoğan artık siyasal görüşü dahil tüm yaşam felsefesini baştan sona revize edeceğini düşünüyorum. Özellikle siyasal İslamcı anlayışın yıllarca mücadelesini verip, sonra da bu anlayışın cellatları tarafından kendisi için darağacı hazırlanmış olması elbette insanın tüylerini diken diken eder. Erdoğan bütün bunların tek tek değerlendirmesini yapacaktır şüphesiz. Kendisini yanlızlığa iten en yakınlarının ihanetini görmüşken; bunlara karşılık gerek Ordu da gerekse sivil hayatta milliyetçi, ulusalcı, Atatürkçü, sosyal demokrat veya Kemalist diye ötelediği insanların devlete hatta kendisine nasıl sahiplendiklerine şahit oldu.
...
Anlaşılan her siyasal görüş, kişisel duruşlar yaşadığımız malum musibet nedeniyle kendini revize edecektir.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder