6 Ağustos 2016 Cumartesi

DARBEDEN KAÇMAK, SELDEN KÜTÜK KAPMAK

Şu anda devam etmekte olan OHAL şartlarında yapılan sorgulama ve tutuklamaları dikkate aldığımızda; Fetö ile 10 sene yatak yorgan olan siyasi parti mensupları için ve yine aynı siyasi partinin en yetkilisinin itirafı olan "Ankara'yı cemaate parsel parsel veren" ile ilgili henüz gözaltı veya tutuklama olmaması manidar değil mi? Sürekli olarak delil olmasa bile; algı bombardımanı ile MHP içi muhalif kanat fetö üzerinden karalanmaya çalışılıyor; bu da çok manidar değil mi? Genel Merkeze karşı muhalif oldular diye fetö sopası ile terbiye edilmek istenen ülküdaşlarımıza karşı yapılan bu aşağılama ve horlama karşında MHP Genel Merkezi'nun adeta "Oh olsun, canıma değsin" tavrını anlamak mümkün mü; bu da çok manidar değil mi; nerede kaldı "Ülkücü ülkücünün kardeşidir" veya "Ülkücülük hukuku"
...
Anlaşılmıştır ki; OHAL şartları iktidar lehine kullanılmaya devam edilmektedir. Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçip, başkan olsaydı bile bugünkü yaptıklarını yapamaz, hayal ettiklerini gerçekleştiremezdi. Türk milletinin "Ordu millet" vasfı ortadan kaldırılarak, yüzelli ikiyüz yıllık kurumlar kapatılıyor. Ordu olabildiğince sivilleştirilmek isteniyor. Beyler aklınızı başınıza alın, sivilleştirilmiş orduda bugünkü ruhu bulamazsınız. İşin garibi bu yapılanları darbe mazereti ile izah etseler de; bu düşünce "Siyasal islamcılar"ın 1970'li yıllardan beridir kafalarında olan bir şey. Muhalefetin, kurumlar üzerinde yapılan bu kadar tahribatın hala farkında olmamaları veya olup da müdehale etmemelerini, olup bitenleri sadece izlemekle kalmalarını anlamak mümkün değil. Ödeyecekleri muhtemel tazminatlardan vazgeçilmesimi acaba muhalefeti sessizliğe itti(!)
....
Alçakca ve haince yapılmak istenen başarısız darbe girişimini ordu-millet def etmeyi başardık; ancak hükümet malum olağanüstü şartlar bahanesi ile ajandasındaki gizli niyetlerini; selden kütük kaparcasına uygulamaya koyarsa; o tankların önüne yatan ruha zarar verir. Allah korusun buna benzer durumlarda güven sarsılması nedeniyle aynı ruh tekrar tezahür etmez. "Kabataş Yalanı" örneğinde olduğu gibi. Dolayısyla kurumları kaldırmak yerine; yerinde değişim, dönüşüm ve islah çalışması yapılmalıdır.
...
Sayın Devlet Bahçeli'nin ve Sayın Kılıçtaroğlu'nun biraraya gelerek bu olup biten düzenlemelerin takipcisi olmaları ve bunun içinde ekip kurmalarını bekliyoruz. CHP'yi tebrik ediyorum; yargılamalarda mağduriyet yaşanmaması için komisyon kurdu. Bence MHP de bu komisyona isim vermelidir.
....
Hangi dönemde kaç tane Fetöcü askeri okullara girdiği, hatta isim isim sayıldığı halde niçin bunlar derdest edilmiyor da; askeri okullar kapatılıyor. Bu hal "Siyasal islamcılar"ın hep olagelen bir hayalleriydi ve ne yazık ki gerçekleşmek üzere, bunu da herkes bilmelidir.
...
Ne darbe olsun, ne de selden kütük kapılsın. Eğer er veya geç demokrasi hakim olacaksa; günler gelir geçer; iyiler güzellikler yad edilir; kötüler nefretle anılırlar ama hesapta sorulur.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder