9 Aralık 2015 Çarşamba

MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI


İdeolojik manada başta Ümit Özdağ, Selim Kaptanoğlu, Koray Aydın, Sinan Oğan, Suleyman Servet Sazak ve diğer değerli isimler MHP Genel Başkanlığı’na şüphesiz ve tereddütsüz yakışan insanlar. Bu insanlar kesintisiz, şerefli bir maziye sahipler. Eğer herhangi birisi Genel Başkan olursa MHP ideolojik manada kendini toparlar, ilkeler etrafında kenetlenme sağlanır, inanmışlık, adanmışlık ve güven yeniden tesis olur.


Ancak değerli dostlar MHP'nin iktidar olması ve Başbakan çıkarabilmesi için; yukarıda isimlerini saydığım kıymetli şahsiyetlere nazaran ideolojik manada ve "MHP'ye mensubiyet" de süreklilik anlamında zayıf bir maziye sahip olsa da; Meral Akşener'in Genel Başkan olması gerekmektedir. Bu düşüncemi birileri komplo teorileri ile gölgelemeye kalkacak olsa da, sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla ülkücü, milliyetçi camiadan olmayan, hatta "elit" kesimden hararetle Meral Hanım'a destek var.
Bir diğer avantaj ise erkek ağzı ile kirlenen siyaset dili Meral Hanım sayesinde tekrar etik değerlere kavuşacak ve toplum bunu içtenlikle destekleyecektir. Değerli bir kardeşime cevap olsun diye yazmıyorum; evet Meral Hanım elbette bir ülkü devi değil ama inanıyorum ki MHP'yi iktidara getirebilecek ve Başbakan da olabilecek siyasi bir "figür" olarak görmek mümkündür. Konjuktürel şartlar hele zaman geçtikçe daha da musait hale gelecek, yorgun düşen "siyasi tercihler" yepyeni siyasi bir "Genel Başkan" olarak Meral Hanım'ı bağrına basacaktır. Şayet Sayın Bahçeli nezdimizdeki saygınlığını sonuna kadar tüketmezse "LiDER" olarak gönlümüzde yerini muhafaza eder, ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız olur, Allah'ın izniyle de seçilir.
Mehmet Soral

7.12.2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder