12 Kasım 2015 Perşembe

HALA MI DENİZ BAYKAL

3.11.2015
Yaşım 9 idi ilkokuldayken mecliste Deniz Baykal vardı; yaşım 53 yjne mecliste Deniz Baykal var.
...
Nasıl bir heves, nasıl bir ego; ailesi için nasıl bir tahammül, sabırdır ki; varlıklarına benim dahi tahammül edemediğim bu insanlara hala tahammül edebiliyorlar. Anlaşılan; Baykal ailesini, ailesi de Baykal'ı yok hükmünde görüyorlar; yoksa taş olsa çatlar be kardeşim. 
...
Diğer bir tuhaflik ise imparatorluğa alternatif T.C devletini 10 senede kuran, millete ve dünyaya kabul ettiren CHP nasıl oluyor da Baykal dan kurtulamiyor. Tayyip Erdoğan Başbakan olmadan önce Deniz Baykal ile Beylerbeyi'nde buluşuyorlar ve Başbakan oluyor. Yine en kritik dönemde Tayyip Erdoğan'ın iktidar gücünü kaybedip, AKP döneminin sorgulama ve yargilama imkanının doğduğu 7 Haziran seçim sonrası; Deniz Baykal seçimin ertesi günü hemen Tayyip Erdoğan'a gidiyor.
...
Öte yandan benzer emareler Bahçeli için de gecerli. Hiç kimseye haber vermeden 3 Kasım erken seçim kararı, seçim oluyor AKP tek başına iktidar oluyor. 7 haziran akşamı alel acele kimseyle istişare yapmadan koalisyon kurmama kararı vb. gibi.
...
Ben artık siyaseti böyle okuyorum. Tayyip Erdoğan faktörünü güçlü ve hakim kılan kendi becerileri yanında Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli faktörleridir.
...
Kılıçtaroğlu CHP'ye kan vermiş, CHP'yi "klasik devletin sahibi ve kuranı benim, siz neyi bileceksiniz ki zaten cahilsiniz" havasından ve ukalalığından uzaklastırarak, halka yaklastirmistir. Mesela başörtüsü meselesinin halledilmesinde yapıcı oldu, dini hassasiyetleri daha da önemsedi. Eğer Deniz Baykal faktörü olmasaydı belki Kılıçtaroğlu taşları daha özgüven dolu bir şekilde oynayacaktı ama Baykal Erdoğan ile görüşerek Kılıçdaroğlu'nun hareket alanını daraltıp, fırsat vermediği gibi yine meclise girdi. Anlaşılan Erdoğan hegomanyasının muktedirliği tehlikeye maruz kaldığında devreye girip? kendisine omuz verecekti
r. 

Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder