13 Eylül 2017 Çarşamba

''KÜRDİSTAN'' REFERANDUMUNA TEPKİSİZLİK

Ben ''BOP eş başkanıyım'' diyen muhterem, hala görevinin başında olmalı ki; herhangi bir güncelleme yapmış değil. Yani anlaşılıyor ki; bu görevi bir şekilde devam ediyor. Dolaysıyla, BOP projesi dahilinde kurulması hedeflenen ''Bağımsız Kürdistan Devleti''nin geçekleşme süreci planlandığı gibi dolu dizgin devam ediyor.
...
Türkiye Kuzey Irak'ta ''Bağısız Kürdistan'' için referanduma gidilmesine gerçekten karşı çıktığından emin değilim; çıkılmış olsaydı Erdoğan'dan ''Ey Barzani'' nidası ile başlayıp, devam eden öfke dolu cümlelerini duymamız gerekirdi. Sayın Cumhurbaşkanı '' Ey Barzani Aklını başına al, senin nefesini keseriz, bir bardak suya muhtaç eder, kuzular gibi meletiriz. Kuracağın devlet bir kelebeğin ömrü kadar bile olamayacak, onu bilesin'' demeliydi ama yok böyle bir şey.
...
İsrail Genel Kurmayı ve dış işleri mensupları ''Kürt Devleti''ne sıcak baktıklarını ve PKK'yı terör örgütü görmediklerini; sözde kişisel görüş altında aslında devletin resmi görüşü olarak açıklıyorlar. Ancak, çok gariptir ki; Almanya ile yatıp, Almanya ile kalkan hükumetimizin Ortaoğu'daki bu olup bitenlere karşı ilgisi ve tepkisi oldukça zayıf hatta yok gibi. İster istemez bunun nedeninin hala istifa edilmemiş olan BOP eş başkanlığı olabilir mi diye de aklımızdan geçmiyor değil.
...
Kişisel kanaatim odur ki Türkiyeyi hükumetimizin hal ve tavırlarından dolayı kurulmak istenen Bağımsız Kürdistan'a giden yolda engelleyici bir tavrına şahit olamıyoruz; hatta muhtemel tepkileri yatıştıracak, gaz alma seanslarına dönük demeçler ile yol açıldığı kanaatindeyim.


Ya da....
2019 seçimlerinde AKP ve Erdoğan açısından istenen sonucun alınabilmesi; Türkiye'nin kendi iç unsurları üzerinden mümkün olmayacağı ihtimali dahilinde bir senaryo yazılmış olabilir mi? 
... 
2019 seçimlerine günler kala ABD Fethullah Gülen'i iade ederek suni oy patlaması ile AKP ve Erdoğan iktidarının devamı sağlanabilir mi? Malum referandumun karşısındaki T.C Devleti'nin yetersiz tepkisinin nedeni bahsettiğim senaryonun şimdiden ödetilen diyeti olabilir mi?
...
Dikkatinizi çekerim, ABD APO'yu iade etti, kimi aldı; sonra neler oldu ve ne kazandı. Şimdi de tersini yapmayacağı ne malum. Bu arada küçük ABD İsrail, kurulacak "Kürdistan Devleti"ne sıcak baktıklarını açıkladı.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder