16 Eylül 2017 Cumartesi

CENAZEYİ SÜRGÜNE GÖNDERMEK....

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan muamele insanlık adına utanç vericidir. Hiç kimseye, bir yakınının günahlarının bedeli ödetilemez. Alevi Zaza halkı adına sözde Dersim katliamını kabul edip, devlet adına Tunceli halkından özür dileyenler; bir anneye evladının hatasının bedelini, ülkesinin Ankara denen bir ilindeki mezarından alınarak, Tunceli iline sürgün edilmesi şeklinde ödetilmesini nasıl izah edebilirler acaba. 
...
Bu işin içinde çok kirli bir hesabın ve provokasyonun olduğu aşikar. Ülkemizde "Dışlanan ve ötekileştirilen Kürt halkı" algısı oluşturularak, Kuzey Irak'taki referandum için oyların konsolide edilmesi ve nihayetinde Kuzey Irak'ın doğal uzantısı olan malum bölgemizin sözde "Kürdistan" bölgesi için entegrasyon sürecinin başlatılması niyeti vardır.
...
Cenazeye karşı bu iğrenç muameleyi yapan güruh, nereden cesaret almış olabilirler. Biz muhalifler, OHAL şartlarında bırakalım eylem yapmayı; yazarken ve söylerken bile kırk düşünüp, bir biçerken bu çete nereden beslenerek varlıklarını sürdürebiliyorlar anlamak mümkün değil.
...
Yine bir başka ayrıntı ise; özbe öz Türk olan alevi Zaza kardeşlerimiz üzerinde baskı yaratılarak, onları "Etnik ayrımcı Kürt hareketi" ile bütünleştirerek eylem ve amaç birlikteliğine itilmek isteniyorlar. Türk milliyetçileri olarak Türk milletinin Araplaşmasına karşı tek teminatımız olan Alevi kardeşlerimize sahip çıkmak, dertleri ile dertlenmek, mağduriyetlerini gidermek için yardımlaşma ve dayanışma halinde olmak zorundayız.
...
Ayrımcı olmayan, bu ülkeyi vatan bilmiş, sevdalısı olmuş; dini, cibilliyeti, mezhebi ne olursa olsun herkes ile kucak kucağa yaşamak bir Türk milliyetçisi olarak benim en büyük heyecan kaynağımdır. Siyasi oylar uğruna bir oraya, bir buraya savrulan etnik kimlikler bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları olduğu güvencesi sağlandığı gün iç barış ve huzur sağlanacaktır.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder