29 Nisan 2017 Cumartesi

UMRE DE CEMAATLERİN KAVGASI

Türkiye de bizim gibileri yetersiz görüp, her vesile ile hidayete davet eden cemaatler Umre de kavga edip, birbirlerinin kafalarını, gözlerini dağıtmışlar. Elleriniz dert görmesin; ne diyeyim. 
...
Ne güzel, tatbiki güzel sanatlar akademisine gider gibi.... 
Şimdi orada tatbiki şeriat uygulamasına maruz kalacaksınız. Sizler için ne büyük şans değil mi; gökte ararken yerde bulduğunuz bir imkan; şeriat stajı. 
Tabi ne demişler; tabiat boşluk tanımaz; Avrupa dan çekiliyorsak, gireceğimiz bir yer olmalı; neresi; Ortadoğu. Demek klasik Ortadoğu ülkesi olmak için bir yerden başlamak lazım. Aslında emarelerini çok öncesinden beridir görüyoruz ama en büyük eksiklik dini cemaatler arası çatışmaydı. Böylece bu eksiğimizi de Umre de tamamlanmış olduk.
 ...
Cemaatler arası çıkar çatışmasından kaynaklanan rant paylaşımı ve buna bağlı cemaat kavgası. Bizde bir söz vardır; bir şey sık yapılır hale gelince "Su yolu oldu" derler. Şimdi de Umre ziyaretleri su yolu oldu sanki. Para yok, torun üniversiteye gidecek ama muhterem Umre seyahatinde. Özellikle hükümetin teşviki ile cemaatlerin kurmuş oldukları tur şirketleri ile geniş bir sektör oluşturuldu.
...
Diğer bir önemli husus; giden Türk insanı gönüllü asilime olup, adeta Araplaşarak geliyorlar. Anadolu kadınını; renk cümbüşü entarilerinin, fistanlarının içinden çıkarıp, Arapların tek parçalı "Ferace" denen elbisenin içine tıkadılar. Bu tarz, Arapların milli giyimleri olabilir; ayıplamıyorum, kınamıyorum da; ancak kardeşim insan bu kadar da her gördüğüne yapışmaz ki. Aslında bunun temel kaynağı İslam'ı ilim ile değil, şekil ile takip etmenin alışkanlık haline gelmiş olmasıdır.
...
Yine dikkat çekmek istediğim diğer bir husus; devletin her kademesine sızmış fetö unsurları ayıklandıkça; oy kaygısı veya arka bahçe oluşturma düşüncesi ile diğer cemaatlere sağlanan imkanlar dahilinde; bu cemaatlerinde menfaat çatışması ile birbirlerine karşı kurgulayabilecekleri muhtemel kumpaslar. Allah korusun bu milletin de, devletin de tekrar kandırılmayı kaldıracak mecali kalmamıştır. Yine bir ilahiyatçının belirttiği gibi ''Fethullah Gülen cemaati bunların kravatlısı olup, bunları yaptıklarına göre; kravatsız olanları neler yapmaz ki; dolayısıyla diğer cemaatlere de çok dikkat etmek lazım''
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder