24 Eylül 2016 Cumartesi

GÜNDEME DAİR: ORADAN BURADAN ŞURADAN

"Yurta sulh cihanda sulh" cahili

"Yurta sulh cihanda sulh" vecizesinin kime ait olduğundan bihaber olanların iradesinin; Türkiye'nin içinden geçmekten olduğu süreç içinde devlete ve millete dair beyanlarda bulunmaları; akıllarına baş vurularak, düşüncelerinden faydanılma konumunda olmaları; kendilerine böyle bir fırsatın verilmiş olması verenler açısından kabahat millet açısından felaketir. Bunlar mı milleti aklı selime götürecekler Allah aşkına.
...
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuran Türk milliyetçiliği iradesinin sembol ismi Atatürk'ün veciz sözüne atıf yapıp, manasından güç ve ilham alarak Türkiye de siyaset yapmak, millete hitap etmek en doğal hatta zekice usul ve yöntemdir bence.
...
Efendim neymiş "Yurtta sulh Konseyi"inden hareketle darbe arifesinden günler önce Atatürk'ün malum vecizesi üzerinden meramını anlatmaya çalışan Meral Hanım'ın telaffuz etmiş olduğu "Yurtta sulh, cinanda sulh.." ifadesi için "Bu kadar da tesadüf olamaz" diyerek arasında ilinti kurmak ve Meral Hanım'ı buradan vurmaya çalışmak; aslında yaşanan hezeyanların bir şekilde dışa vurumudur.
...
Vah zavallılar ne kadar da malzeme sıkıntısı çekiyorlar ki; ancak bu kadar saçmalayabiliyorlar.
...
Yanarım yanarım da, neye yanarım biliyormusunuz; bütün bu ipe sapa gelmez uydurma ve çıkarsamaları peşinen kabullendiği "SANILAN" ülkücü bir camianın olduğu ve benim de buna dahil olduğumun sanılmasıdır. Böyle sanılıyor ama ülkücülerin en az %80 ni bu hikayeleri ciddiye almıyor. İşte bu nedenle farkında olanlar da ülkücü iradenin tartısına çıkmaya yürekleri yetmediğinden hükümet marifeti ile devletin bütün imkanları kullanılarak ülkücü iradenin kendi kaderini kendisinin belirlenmesine müsade edilmiyor.

Görünürde Anket Aslında Zorlama
CNN Türk'ü izliyorum
CHP milletvekili ceza evlerinde CNN Türk gibi kanalların izletilmediğini ifade edince ceza infaz müdürü canlı bağlantı ile programa bağlandı ve "Mahkûmler arasında yapılan anketle hangi televizyonl kanallarının izleneceği belirleniyor" diyerek aklısıra konuya açıklık getirdi. 
...
Tabi ki bu durumda ister istemez insan sormadan edemiyor; 15 Temmuz da Cumhurbaşkanı canlı ve görüntülü telefon bağlantısı ile millete seslenmek için niçin ahaber'i değil de CNN Türk'ü tercih etmış olabilir. CNN Türk az izlendiği için mi, çok izlendiği için mi?
...
Ben işi çözdüm. Mahkümler ankette bilerek yandaş kanalları işaretlemiş olabilirler; karavana daha zengin ve leziz çıksın diye.
Anlarsınız ya; bunlar bizden diyecekler, yemekleri bol kepçeden verecekler.
...
Çok komik değilmi? Sayin Müdür Bey komiklik yapınca ben de bir komiklik yapayım istedim.

 

Kod Adı:Bozkurt

Cüneyt kardeşim özellike imzalayıp, yine müşterek bir gönüldaşımız vasıtasıyla göndermiş olduğun "Kod Adı: Bozkurt" isimli tarihi romanını büyük bir heyecan ve zevkle okudum.
....
Yakın tarihimize dair şahane bir eser. Milli değerlerimizden bihaber birisi/birilerinin Nobel dahil eş dost, hatta emperyal kayırma ile ödül alarak onura edildikleri bir dönemde; milli düşünen ve milli bir konuyu seçip, üzerine roman yazan birisi olman Türk okurlar için süpriz ancak senin için onur verici bir durum. Tebrik ediyorum.
Özellikle içinden geçmekte olduğumuz sürecin yarattığı bıkkınlık, psikolojik hal içinde yazmış olduğun bu eser moral ve ümit kaynağım oldu.
Allah razı olsun değerli kardeşim. Eline, diline, yüreğine sağlık.

Mehmet Soral
Soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder