14 Ocak 2015 Çarşamba

ŞARK KURNAZI SABRI UZUN

CNN Turk'de Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u izliyorum. Özellikle Paralel yapıya ilişkin yazmış olduğu kitapla ilgili söyleşide sorulara cevap veriyor. ''Bu bilgileri daha önce Balyoz, Ergenekon, Oda TV ve diğer davaların mahkeme sürecinde niçin paylaşmadınız; yüzlerce insan aylarca hapis yattılar'' şeklindeki soru karşısında tabiri caizse kıvırıyor.
1984 den 2014 yılına kadar cemaat yapılanmasına dair krolonojiyi sıralıyor. İlker Başbuğ'un aleyhine başlatılan Yahudi aile mensubu olmasından tutun da, çevik Bir'in cezalandırılması, ANAP hükumetinin Türk Ticaret Bankası operasyonu ile düşürülmesine kadar uzun bir süreçte olup bitenleri cemaat yapılanması üzerinden anlatıyor.
Bu kadar teferruata inen adam her ne hikmetse 1999 dan günümüze kadar olağanüstü şartlarda kurulmuş olan, kısa zamanda teşkilatlanıp, iktidar olan AKP den hiç bahsetmiyor.
Beyefendi eğer son otuz yılda olup bitenleri kapsayan bir kitap yazıp ta içinde bir cümle olsun AKP den bahsetmiyorsan, senin kitabının hiç bir ciddiyeti yoktur. Ama Hanefi Avcı senin yapmak istediğini zamanında yaptı, cemaatin hışmına uğrayacağını bile bile delikanlıca bedelini göze aldı kitabını yazdı. Senin yaptığın şark kurnazlığıdır.
Şimdi AKP'nin Cemaat karşısında konumunu güçlendirmek, seçim arefesinde algı oluşturup, AKP'nin ekmeğine yağ sürmek için kahraman edası ile ortaya çıkıp, ahkam kesmenizin hiç bir değeri de, manası da yoktur. Çünkü Senin anlattıklarını insanlar bedel ödeyerek anlattılar dolayısıyla bir kıymeti kalmamıştır. AKP'ye önümüzdeki yıllarda ne olacak, sen ondan haber ver muhterem.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder