22 Mayıs 2023 Pazartesi

ÜLKÜCÜLERLE YÜRÜYEN CANAN KAFTANCIOĞLU

MHP'nin siyasal İslamcılığa everilmesinin dayatılması karşısında biz demokrat Türk milliyetçileri olarak, kendimizi tanımlamamızdan aldığımız özgüvenimiz ile

geçmişe dönük yaptığımız empati ve sorgulamamızla vardığımız sonuç şu oldu;
Türk milletinin en dinamik, en özgüven dolu, en cesur ve en yaratıcı, verimli iki gençlik unsuru Türk milliyetçileri ve solcular (Marjinal terörist unsurlar hariç) geçmişte karşılıklı hasım haline getirilerek kanlarına ve canlarına kastettirildiler.
Devamında, daha sonraki yıllarda BOP projesi şekline dönüşecek yeşil kuşak projesi dahilinde sünepe, gerici siyasal İslamcı yapılanmanın önünün açılması ve nihayetinde 15 Temmuz ihaneti ve "15 Temmuz Allah'ın bize bir lütfu dur" şeklindeki itiraf anlamındaki şükran duyguları ile arkasından gelen siyasi gelişmeler ve devlet yapılanması.
Yukarıda sıraladığım cümlelerle bir Türk milliyetçisi olarak geçmiş, günümüz ve geleceğimize yönelik yaptığım/yaptığımız değerlendirmelerin bir benzerini Türk solcularının da yıllardır yaptıklarını biliyorum.
İşte Canan Kaftancıoğlu'nun bi
r grup Türk milliyetçisi, ülkücüyle beraber milliyetçi Atatürkçü sloganlar eşliğinde yürüyüş yapması sürecine gelinmiş olması; yine özellikle 15 Temmuz sonrası yaşanan her türlü olay ve sonuçlarının solcular ve milliyetçiler tarafından aynı perspektiften okunmasından olup, Türk milletinin geleceği için büyük bir kazanımdır.
Solcuların ve Türk milliyetçilerinin geçmişe dönük bazı ideolojik kavramların tasallutundan kurtularak ayrışmayı değil yeni ortak değerlerde bütünleşmeyi denemeye kalkıp olumlu sonuçları da görüldüğünden midir; buna mani olmak adına MHP'nin AKP'ye entegre edilerek siyasal İslamcılığa evirilmesi.
Canan Kaftancıoğlu'nun yürüyüşünden esinlenerek düşündüklerimi paylaştım. Bu fotoğrafları gören birileri panikleyip kabuslar yaşayacaklardır ama devamı gelecek ve bugün örümcek ağına takılmış "Yönetme aklı"nın yerini sorgulamacı, özür ve müspet akıl alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder