2 Mayıs 2020 Cumartesi

YAŞANANLARI BİRLEŞTİRDİM VE...

İnsan ancak düşününce olup bitenleri anlayabiliyor
Biz bugünkü "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi"ne nasıl gelmiştik. 7 Haziran 2015 seçimlerinden hemen sonra Erdoğan ve AKP'nin bile gündeminden düşürdüğü başkanlık sistemini; daha önce şiddetle karşı çikan Devlet Bahçeli gündeme taşımasıyla geldik. Gerekçe olarak da ileri sürdüğü argüman; Recep Tayyip Erdoğan'nın anayasa ve kanunlarda karşılığı olmayan bir "Başkan" gibi fiili icraatlarda bulunarak görev alanı dışına çıkıyor olmasıydı.
Oysa Devlet Bahçeli bir muhalefet partisi lideri olarak cumhurbaşkanını anayasal çizgiye davet etmesi gerekirken, tam aksine anayasamızın yaratılan fiili duruma uygun hale getirilmesini kendisine misyon edindi ve nihayetinde başarılı da olmuştur. Bu edindiği misyonu Türk milliyetçilerinin kabul etmediğini fark edince de ne yapıp edip MHP'de olağanüstü kongre taleplerine AKP hükumetini de arkasına alarak mani olmuştur. Çünkü çok iyi biliyordu ki; eğer MHP'de genel başkan değişirse Türk milliyetçisi MHP milletvekilleri yeni sistem için referanduma gidilmesi oylamasına destek vermeyeceklerdi.
Türk milliyetçileri Devlet Bahçeli'nin bu garip gelgitlerle dolu yaşadığı ve yaşattığı siyasi süreçleri tekrar tekrar tahlil etmek durumundadırlar. Siyasi olayları tetikleyen kişi ve unsurlar ile varılan sonuçlar arasında kesinlikle bir bağın olduğu hiç bir zaman gözardı edilmemelidir.
Devlet Bahçeli daha önce Erdoğan başkanlık sistemine geçilmesini isterken "Senden başkan olmaz, sen tek adam olmak istiyorsun" diyen birisi olarak 7 Haziran seçimleri sonrası pekala bir koalisyon hükumeti kurulmasını sağlayabilirdi. Ne oldu da karşı olduğu başkanlık sistemine yol açmak için erken seçimi talep etmiştir. AKP ilk defa uzun yıllar sonra mecliste azınlığa düşmüştü. Niçin AKP'yi düştüğü yerden kaldırma ihtiyacı duymuştur.
Bugün de cumhur ittifakı tarafından yerel yönetimlerle ilgili yeni bir yasal düzenleme sürecinin içine doğru çekildiğimizi düşünüyorum.
Devlet Bahçeli her an için; bugünlerde olduğu gibi yerel yönetimlerin AKP hükumeti tarafından çalıştırılmamasına yönelik gayri hukuki fiili durumların hukuki olması için "Yerel yönetimler merkezi hükumetin takdiri ile atananlar tarafından yönetilir" şeklinde bir düzenleme talep edebilir.
Nitekim aynı Devlet Bahçeli 57. hükumet zamanında bunun alt yapısının yapılması için öncü olmuştu. Böyle bir yapılanmaya cevaz verecek olan "İkiz yasalar"ın komisyonlardan geçirilmesini sağlayarak meclis gündemine getirip, pası yeni kurulup iktidar olan AKP'ye vererek anayasal düzenlemesi sağlanıp, meclisten geçirilerek Türk milletine çok güzel bir golün atılmasını sağlamıştır.
İşte bundan dolayıdır ki; özellikle muhalefet partilerine ait yerel yönetimler üzerinden; belki de yukarıda anlatmaya çalıştığım kasti ihtilaflarla(Belediyelerin yardım toplamasını engelleme gibi) fiili durumlar yaratılıp meşru bir zemin oluşturmak isteniyor olabilir.
Yaşanmış tecrübelere binaen diyebilirim ki; merkezi hükumet tarafından atanmış belediye başkanları ile meşruiyetini "İkiz yasalar"ın kabulünden alan federatif yapılanmaya doğru giden bir sürecin içindeymişiz gibi bir his içindeyim. Nitekim 2018 yılında Ravza Kavakçı başkanlığında AKP'li bir ekip Almanya'da "Federatif yapı" üzerine bir araştırma yapıp ülkeye döndüklerinde; cumhur ittifakı ortağı MHP kurumsal varlığının temellendiği; ülke bütünlüğü adına "Böyle bir araştırmaya niçin ihtiyaç duyuldu" gibi olması gereken doğal bir refleksi göstermemiştir.
Ben gene de Devlet Bahçeli'nin siyasi tutum ve davranışlarının takip edilmesinin Erdoğan'dan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu elbette yaptıklarını, ettiklerini ve düşündüklerini takdir ediyor, güveniyor anlamında söylemiyorum.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Ensar'dan yapılan atama
"Özgür Düşünceli Demokrat Türk milliyetçisi" birisi olarak kanaatimi açıklıyorum; Türk Tarih Kurumu başkanlığına atanan "Ensar Vakfı" mensubu kişi Balgat ve avenesinin Türk milletine armağanı olmuştur.
Yazıklar olsun. Cumhur ittifakının kayıtsız şartsız tüm vebaline ortak olan cumhur ittifakının ortağı Balgat ve avenesi Türk Tarih Kurumu Başkanının dahi Türk milliyetçisi birisinin olmasını talep edemediler. Peki siz neyinizle varsınız Allah aşkına. Hizmet için asla; işiniz AKP lehine parmak kandırmak öyle mi.
Birileri Türk milliyetçilerinin belli makamlara gelmelerinden korkabilirler ya siz neden çekiniyorsunuz. Türk Tarih Kurumu başkanlığına önerebileceğiniz bir tek Türk milliyetçisi isim aklınıza gelmedi mi. Sizi buna mecbur eden hangi mahkumiyet dir; söyler misiniz.
Not: Özellikle MHP deniyorum, zira; MHP'nin kurumsal iradesinin gasp edildiğini, dolayısıyla da "Balgat ve avanesi" ifadesini kullanmayı tercih ediyorum.

Bir hatıra üzerine
Sanırım 1997 yılıydı. Büyük bir heyecanla mahallemizin tabiri caizse göbeği denilen yerde, boğaza nazır güzel bir MHP(Küplüce Boğaz Bölge) teşkilatını kurmuştuk.
İnanmışlık ve adanmışlık had safhada. Siyasi parti teşkilatından ziyade bir eğitim yuvasıydı sanki. Özel bir bankada çalışıyordum. Her iş çıkışta eve değil heyecanla teşkilata gidiyordum. Saatlerce teşkilata takıldıktan sonra ancak eve gidiyorduk. Sadece ben değil tüm arkadaşlar aynı heyecanı hep beraber yaşıyorduk.
Planlı ve programlı eğitm ve seminerler düzenleyelim istedik. 12 yaşından 17 yaşına kadar gençlerin anne babaları bizatihi çocuklarının ellerinden tutup kursa getiriyorlarmış gibi bize teslim ederlerdi.
Eğitim ve seminer programı için isim ararken; birileri Çekmeköy'de Türk milliyetçisi Of'lu bir hocanın olduğunu, güzel sohbetler verdiğini söylediler. Hocamız yurt dışında bulunmuş olup, Türk federasyonunda verdiği sohbetlerden tanınıyor.
Hocamız henüz seminerlerine başlamadan önce başkanımız teşkilat içinde küfürlü konuşan her kim olursa; belli bir miktarda parayı marangoza yaptırdığımız "Ceza sandığı"na atacağımızın duyurusunu yaptı. Bu arada her birimiz ağzımızdan çıkabilecek sözlerin takipçisi olduk. Birisi yakalandığı an caza sandığı bulunduğu yerden iligili kişinin hemen önüne konurdu.
Hocamızı haftanın belli günü gidip evinden alıyor, seminer bitince de evine bırakıyorduk. Sanırım bileri bize hocamızın sohbetin heyecanına kapıldığında artık ağzından Allah ne verdiyse.... Kendisine teşkilat içinde küfürlü konuşmanın cezası olduğunu hatırlattık.
Hoca bu usulümüzü beğendi, takdir etti. Neyse muhabbete başlar başlamaz ilk küfür geldi. Hemen anında;
-Hocam etti bir
-Tamam uşaklar
-Hocam etti iki
-Tamam uşaklar
-Hocam etti üç
...
Hoca ilk sohbette yüklü bir ceza ödedi. Bir sonraki hafta yine seminer var ve hocamızı aldık getirdik. Hoca sohbette tam başlayacak;
-Uşaklar keturun pakayum sanduğu. Bakun peşun peşun atayum peş lira. Penum sözumu kesmayun temam mu.😊
Sevgili hocamız yaşıyorsa Allah selamet versin, vefat ettiyse de rahmetiyle muamele etsin inşallah.
Daha sonra ne mi oldu; inanmışlığımız ve adanmışlığımız birilerinin muktedirliği için madara edilince, her şeyimiz yerle yeksan oldu, bizler ise bu güzel anılarımızla baş başa kaldık.

TBMM'nin başkanının 23 Nisan mesajı üzerine 
Devleti değiştirme ve dönüştürme süreci doludizgin devam ediyor. Özellikle bu cür'et 15 Temmuz ihanet sürecinden sonra dozajını artırarak devam ediyorsa; 15 Temmuz'u tekrar gözden geçirip sorgulamamız gerekir diye düşünüyorum.
Tek adamın iradesine bağlı olarak görev yapan meclis başkanı ne demiş; "İsteyen liderlerin ve vekillerin meclise gelmesi kendi takdiridir". Bunu coronavirüs
Oysa ki şunu demesini beklerdik; "Ne şart altında olursa olsunlar; TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümünde herhangi bir liderin özel oturuma katılmamak gibi behbatlığına ve ihanetine şahit olursak; kendilerini Türk milletinin vicdanına havale ederiz"
Sanki "Meclis özel oturumuna katılmayacak olursanız hiç de yadırgamayız, gayet doğal karşılarız, hatta memnun bile oluruz" der gibi bir mesaj olmuş.

İftar sofrası mı israf sofrası mı
Aman Allah'ım neydi o israflar. Gırtlağına basılan esnaflar her akşam bir başka sokakta belediye adına iftar sofraları kurar, iktidar partisi de gelip show'lar yapardı.
Bu iş öyle zıvanadan çıkmıştı ki; her sivil toplum örgütü ve partiler konforlu otellerde iftar yemeği vermeyi zorunluluk haline getirmişti.
Ne oldu şimdi. Bu insafsız ve iz'ansız israfı geleneksel hale getirenlerin önüne Coronavirüs denen bir "Kahraman" çıktı Allah'ın sopası olup bunların kafalarına tek tek indi.
Coronavirüs sana teşekkür ederim ama sen gene de bizden uzak dur.

Cankurtaranlarımız ne oldu peki
Ambulansı sen getirdin de; bizler senden önce öküz arabası ile mi hastanelere gidiyorduk.

Senin sayende bizler neler gördük, neler yaşadık. Her birimiz anamızın karnında dokuz ayımızı tamamladık ama inat ettik dünyaya teşrif etmedik; sen geleceksin diye.
Ya gelmeseydin; maazallah
anamızın karnında ur olup kalacaktık.
soralmehmet@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder