10 Temmuz 2017 Pazartesi

BAK İMAM EFENDİ...

Bak imam efendi beni rahat bırak. Şurada huşu içinde namazımızı kılıp, dağılalım. Kalkıp, gitmemek için kendimi zor tutuyorum. Gene sahibinin sesi gibi, eline tutuşturulan bildiriyi kafamıza çivi çakar gibi okuyup durma. 
...
Ensar, muhacirlere kucak açmış da; osunu, busunu paylaşmış da; falanda, filanda. Yahu imam efendi, bu Suriyeliler nasıl muhacirler ki; kaçtıkları yerlere bayram tatillerine gidip, sonra geriye dönebiliyorlar. Demek ki bunlar muhacirlik konumunundan çıkmışlar. Ülkelerinde savaşması gerekirken; bilmem kaç milyonluk cep telefonları ile aniden Türk kızlarının önlerine çıkarak abuk, sabık sorular sorup, aldıkları tepkilerin görüntülerini YouTube'de yayınlayıp, onların haysiyetleri ile oynayan şerefsiz muhacir bozuntularına ne diyeceğiz.
...
Kendi çocuklarımız emek verip, para harcayarak girmeye çalıştıkları Üniversitelere Suriyeli gençler sorgusuz, sualsiz nasıl girebiliyorlar. Acil rahatsızlıklarını anladık da; protez dişlerine kadar bedava olması neyin nesi.
...
İmam efendi, işin doğrusu senin eline o metni tutuşturanların niyetlerinden emin değilim. Ensar mıyız, enayi miyiz belli değil. Eğer kastettiğiniz manada muhacir iseler ilk önce kamplarda barınmalıdırlar, biz de yüce Türk milleti olarak kendimize yakışanı yapalım ama durduk yerde binlerce yıllık emek, kan ve göz nuru ile atalarımın yurt edindikleri bu topraklara, elde ettikleri kazanımlara yüz binlerce insanı ortak edemeyiz.
...
Muhacir denince hemen aklıma; zorda kalmış, zavallı, sığınmaya muhtaç insan geliyor. Yahu senin muhacir dediğin insanlar neredeyse seçkin insanlar konumumda olup, ülkemizin her türlü imkanlarından sonuna kadar yararlanabiliyorlar. Anadolu kulübüne, Fenerbahçe kulübüne bile üye olmak için binlerce lira üyeliğe kabul parası ödenirken, Suriyeli muhacirlere ülkemin bu kadar nimetini hangi fedakarlıklarına karşılık sunuyoruz. Madem ki bu kadar imkanlarımıza ortak ediyoruz, şu kızlarımızı taciz eden Suriyeli gençleri niçin PKK veya YPG üzerine göndermiyoruz.

...
Dört sene önce oğlum için aldığım öğrenci kredisini, ödeyemediğimizden faizi ile birlikte yapılandırma yaparak emekli maaşımdan taksitle ödüyorum. Diğer oğlum ise üniversiteli olmaya hala çalışıyor. Ya Suriyeli genç; 1500 TL'lik bedava burs ile istediği üniversiteye kaydını yaptırabiliyor. Bu ne demek; kendi ülkende muhacir olmak değil de nedir. Bu arada Irak Türkmen çocukları Suriyelilere verilen bu haklardan yararlanamıyorlar.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder