26 Mayıs 2017 Cuma

HATALAR İÇİN BEDEL ÖDENİR MAHSUP YAPILMAZ

Aktroller şunu biliniz ki bugün yaptığınız hatalar geçmişte başka iktidarların yaptıkları hatalardan mahsup edilmiyor. 

...
Dün Burhan Kuzu, bugün ise bir başka trol, günümüzle ilgili TV de kendilerine olumsuz bir uygulama, hal ve gidişat hatırlatıldığı an "Ama eskiden de şöyleydi, böyleydi" hatırlatmasında bulunuyorlar. Şunu biliniz ki bu tür savunmalar sizi vebalden kurtarmaz. Tamam, o iktidarlar yapmış oldukları hataların bedelini birilerine ödetmiş olabilirler ama bizler de sizlerin hatalarınızın bedelini her defasında ödemek zorunda değiliz ki.
...
2010 yılında yapılan anayasa değişikliğine; özellikle yargıda keyfi yapılanmayı getireceğine dair inancımız ve sizlerin de bu yöndeki gayretinize binaen hayır demiştik ama bu çırpınış ve karşı duruşumuzu dikkate almamıştınız. Referandum ile doğruluğuna çok inandığınız değişiklik kabul edilerek, cemaatin paralel yapılanmasına engel olabilecek hiç bir enstrüman bırakılmamıştı. Ne oldu sonra; siz hala "28 Şubat da şu yapıldı, başörtülü kadınlara bu yapıldı, falanca zamanda ezan Türkçe okutuldu, filanca zamanda camiler ahır yapıldı, bilmem nerede halka b.k yedirildi, hani Ermeniler de pek haksız değillerdi, Dersim de halk mağaralarda zehirli gaz ile toplu katledildi, ben de Kürt olsaydım dağa çıkardım, Apo namazında niyazında bir adamdı, devlet onu bu hale getirdi" edebiyatı ile hatalarınızı tarihi sorgulayarak gerçekte olmayan bir hesaplaşma üzerinden mahsuplaşma gayretindeyken; CEMAAT-ABD ittifakı ülkemizi 15 Temmuz da teslim almaya kalkıştı.
...
Şimdi de lütfen bizler muhalif olsak bile uyarılarımızı dikkate almalısınız. Çünkü tarih bizi haklı çıkardı. Hala yargıda liyakat esasını terk edip, yandaş yapılanmaya fütursuzca devam ediyorsunuz. Şu anda bile kripto bir yapılanmanın olmayacağı garantisi var mı? 2010 referandum öncesi de kendinizden çok emindiniz değil mi? Peki sonrasına ne oldu;15 Temmuz olarak bedelini ödedik. Bu millet ve devletin bir daha benzer bedeller ödememesi için liyakat esaslı yargı yapılanmasına özen gösterirseniz; inanın ki siz de rahat edersiniz, bizler de. Çünkü kandırılma ihtimaliniz ortadan kalkmış olacak, oto kontrol ile sistem kendisini kontrol edebilir olacaktır.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder