19 Nisan 2017 Çarşamba

TENCERE TAVA HUKÜMETE BAHANE

Değerli dostlar Seçim kanununda yeri olmayan, daha önce de (Sanırım 2014 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde) benzer olayın olması nedeniyle seçimin iptal edilmiş olması ve dolayısıyla belediye başkanlığının el değiştirmesi gibi bir neticeye sebebiyet veren uygulamanın bu referandumda doğru kabul edilmesi gibi YSK'nın bariz yanlışı ortadayken; ''Tencere-Tava'' eylemine kalkışmanın hiç bir manası yoktur.
...
Lütfen; çok güzel başlayan gezi eylemlerini hatırlayalım. Kominist, müslüman gençliğin kucaklaşması; sosyalist gençlerin halka oluşturarak ''İslamcı sol gençlik'' diye kendilerini tanımlayan gençleri polis jopundan korumaya alarak cuma namazı kılmalarına yardımcı olmaları gibi centilmenlik örneği; sağ parmakların bozkurt, sol parmakların zafer işareti yapması; türbanlı genç bir kızın ''Haklıyız, kazanacağız'' pankartını taşıması; güvenlik görevlilerine baklava dağıtan devrimci gençler ve daha bir çok güzelliklerle devam eden eylemler...Bir gün sabaha karşı belediye zabıtalarının eylemci çadırlarını ateşe vermesi ve elbette sotada yatan emperyal güçlerin devreye girmesi ile tamamen doğal reflekslerle ortaya çıkan duyguların birleşkesi ''Milli koalisyon'' katledildi ve maalesef daha sonra iktidarın çok güzel kullanıp, suistmal edebileceği emtia haline dönüştürüldü. Sonra ne oldu; çadırların ateşe verilmesi ile yeterli tahrik sağlanamayınca kendilerinin de itiraf ettikleri meşhur ''Kabataş Yalanı'' ve ''Camide içki içilmesi'' senaryoları devreye sokuldu. Niçin; çünkü İslamcı gençlik ile solcu gençlik arasında oluşan sinerji ancak böyle dağıtılabilinirdi.
...
O gün hükümet edenleri korkutan; emperyal güçlerin ''Gezi inisiyatifini'' ele geçirme ihtimali değil; doğal refleksle, kendiliğinden oluşan ''Milli koalisyon'' ve tepkisinin gelişip, büyüyerek ülke sathına yayılacağı endişesiydi. Bugün de benzer şeyler oluyor veya olması isteniyor. Hayır cephesinde oluşan ''Milli koalisyon'' görülüyor ki ciddi bir muhalefet oluşturacak, iktidarı sürekli takip edip, sorgulayacaktır. Anayasal düzenlemelerle ortadan kaldırılan denetim mekanizmasının yerini pekala ''Milli koalisyon''un alabileceği endişesi hükümet ve yeni sistem için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor.
...
Bakın, sizlere bir şey söyleyeyim mi; minareyi çalan, kılıfını uydurur. İktidar ve güç sahipleri ailelerinin her türlü güvencesini sağlayarak, senin benim hepimizin çocuklarının heyecan ve delikanlılıkları üzerinden nemelanmak isteyebilirler. Buna fırsat vermeyelim. 15 Temmuz gecesi köprüde kaç tane sermaye, siyasi veya iktidar mensuplarının çocukları vardı. Onun bunun nerde olduğunu sorgulayanlar, hiç kendi çocuklarının nerede olduğunu söylüyorlar mı; elbette hayır.
...
Şunu çok iyi bilelim ki, ''Hayır cephesinden oluşan milli koalisyon'' hükümet açısından ne kadar ciddiye alınıyorsa; aynı şekilde emperyal güçler trafından da aynı şekilde ciddiye alınıp, takip edilmektedir. Dolayısıyla çocuklarımıza sahip çıkalım; yapıldıysa bir hata, bedelini yapanlar ödesin.
...
Tencere tava hükümet için bahane olmasın diyoruz.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

BeğenDaha fazla ifade göster
Yorum Yap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder