21 Eylül 2016 Çarşamba

MHP DE BUDAMA DEVAM EDİYOR

Meral Akşener İzmir Açıkhava mitingi
Yahu adam bahçesindeki ağaçları bile bu kadar, keyfince budayamıyor; ya yoldan geçen veya komşusu "Aman dikkat et, yanlış budama" diyerek uyarırlar. Her gün fütursuzca üye ve teşkilat "Katliamı''na devam ediliyor. Amaç öfkeyi doruk noktasına çıkarıp, bölünmeye yönelik yeni bir oluşuma gerekçe oluşturmak ve böylece parti içi muhalefetten kurtulmak.
.....
Ancak MHP de bu olup, bitenleri "Esir alınmış komutan"ın "Esir iradesi"ne dikte ettirilen şeylerin tezahürleri olarak görüyorum. MHP adeta göz göre göre bitirilmek isteniyor. Yedi kat yukarıdan bakanlar aşağıda ne olup, bittiğini fark edemiyorlar ama ayakları yerde olan bizler her şeyi fark edip, görebiliyoruz.
....
Türk milleti, bu hali şimdilik belki MHP'nin iç meselesi olarak görüyor, izlemeye devam ediyor ama inanın ki durum sanıldığı gibi değil. 

MHP Çağrı Heyeti ihraç edildi
...
ABD her zaman darbeler sonrası dahil yaşanan kırılmalardan sonra Turkiye de siyaseti yeniden kendi kontrolüne almayı geleneksel hale getirmiştir. Özellikle AKP'nin tek başına süregelen iktidarının yarattığı alternatifsizliğin 7 Haziran seçimlerinden sonra daha da kendisini hissettirince Erdoğan'a karşı ihtiyaç duyulan güçlü bir lider boşluğunu kendi kontrolü dışındaki inisiyatifler tarafından doldurulmasını istemediğinden Meral Akşener inisiyatifinde gelişecek "Milli bir duruş"u temsil edecek "Muhalefetin" oluşmasına fırsat vermek istememiştir. Çünkü Türkiye de alternatif lider boşluğu vardı ve becerebilen hemen bu boşluğu doldurup, alternatif olabilirdi.
...
Her şeye ve bütün ters düşmelerine rağmen ABD yine de AKP ve hükümeti ayakta tutmaya çalışacaktır. Çünkü ABD fetö kalleşleri ile neden oldukları yıpratmanın vehametinin çok iyi farkındalar ve AKP'nin ve hükümetin kendisne karşı yeni atraksyonlar geliştiremeyecğini; buna mecalinin kalmadığı noktasından hareketle Fetö'yü teslim etmeyerek kullanmaya ve pazarlık şansını sürdürmek istemektedir.
...
Dolayısıyla, bırakalım Meral Akşener'i hiç kimseye Turkiye de alternatif lider adayı olmasına fırsat verilmeyecektir. ABD için en büyük kabus "Türkiye de milliyetçiler ile milli solun ittifakından oluşan MUHALEFET" tir. Meral Akşener ismi MHP Genel Başkanı olması durumunda dahi bahsettigim muhalefetin lideri olarak kabul göreceğini düşünüyorum. İşte bu genel kabul fark edilip, görüldüğü için Hanımefendi'ye karşı her türlü kumpas ve karalama linci devam ediyor.
...
Devlet Bahçeli göreve geldiğinden beridir Türkiye de yaşanan kırılmalar sonrası almış olduğu tüm kararlar ABD projesi iktidarların önünü açmıştır. Ne zamanki millet MHP'ye teveccüh göstermek istemişse Devlet Bahçeli'nin siyasi yetersizliği bu kucaklaşmayı sağlayamamıştır. 

Peki o makamda kendisini koruyan gücü nereden alıyor; mevcut siyasi partiler yaşasından ve masa başında belirlenen delegasyon sistemimden.
Teşkilatların yönetim kurulu üyesi; eşi, baldızı, bacanağı, bacısı, eniştesi ve buradan süzülüp gelen nur topu gibi demokrasi.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder