22 Ağustos 2016 Pazartesi

ÖYLEYSE BİZ DE BU VEBALE HAYIR DİYORUZ

MHP'nin kayıtlı üyesiyim. Bana yıllardan beridir "Haydi git oradan sünepe; sen de ne kadar zeka var ki bu hareketin vebalini sana emanet edeyim; delege seçimiymiş, o imiş, bu imiş geçin siz onları. Her şeyi bilen olarak elbette tek karar verici benim; beni dinleyip, bana uyacaksın; haddine mi düştü bu hareketin geleceği için kafa yormak" diyenlere nasıl bir irade beyanında bulunam gerekiyor. 
...
Boynumu uzatıp meşeden kütüğe "Al baltayı eline, vur istediğin yere" teslimiyeti içinde olmam mı isteniyor. Kimse kusura bakmasın; kabullenemem. Bunu kabullenmek devletin ve milletin bana yaptığı yatırımı, ailemin sarf ettiği emeği israf etmek demektir. "Mehmet Soral" kimliğinin oluşması için ödenen bedellere ihanet etmek demektir.
...
Yazacağız, çizeceğiz; orada, burada ahkâm keseceğiz sonra bir grup despotaya irademi teslim edeceğim öyle mi. Kimse benden uysal koyun olmamı beklemesin.
..
MHP den ayrılmak veya ayrı parti kurmak gibi bir düşüncenin yanında olmamak ana ilkem olmakla birlikte bu ilkemin bugünkü MHP yönetiminde; onların "Azatlık kabul etmez köleleriymişim'' algısı oluşturduğu sürece yapılacak ilk genel seçimde demokrasinin başında (Parti içi demokrasi) irademi beyan etmeye fırsat tanımayanların genel seçimde sandık başında kullanacağım irade beyanıma da ihtiyaçları olacağına inanmadığım için sandığa gidip oy kullanmayı düşünmüyorum.
...
Kudsiyet ve sadakat üzerine değer atfettiğimiz argümanlarımız ile bizleri sınava tabi tutup, canımızdan vurmak isteyenlere fırsat vermek niyetinde değilim. Sapa sağlam emanet verdiğimiz binamızın direklerini, kirişlerini kıra kıra bütün taşıyıcı unsurları maf ettiler, içinde yaşanılamaz hale getirdiler.
...
Tehlikeyi haber verelim diyoruz; hayır...
Binayı terk edlim diyoruz; hayır...
Binayı güçlendirelim diyoruz; hayır...
Ama illa ki bir şey yapmamız lazım diyoruz...
Ona da hayır...
Öyleyse biz de bu vebale hayır diyoruz.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder