14 Ağustos 2015 Cuma

SİVİL DARBE

Recep Tayyip Erdoğan; resmen Türkiye'nin yönetim şeklinin kendisinin Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olması ve yine ''kendisinin yarattığı fiili durum'' nedeniyle Cumhurbaşkanı'nın görev ve tanımının değiştiğini ifade ederken aynı zamanda bütün bu söyledikleri T.C. Anayasasını darbe ile değiştirdiğinin itirafıdır. Kendisinin yarattığı sorgusuz, sualsiz fiili durumun keyfiyetiyle sıraladığı cümleler bir gün kendisi için tıpkı Ergenekon davalarında bazı paşaların savaş oyunlarında geyik muhabbeti olsun diye gereksiz yere söyledikleri; ''Belediye başkanını alıp şuraya koyacağız, Başbakanı alıp buraya koyacağız'' sözlerinin başlarına bela olduğu ve yargılanmalarında dayanak teşkil ettiği gibi; Cumhurbaşkanının bu hesaba kitaba gelmeyen, anayasayı adeta ''tiye'' alan tavrı bir gün alehine delil oluşturabilir.
Eğer biz vatandaşlar olarak kullandığımız oyumuzun ''fiili durum yaratan Cumhurbaşkanı'' seçme özelliği var idiyse; bu durumda kendimiz içinde fiili durum yaratma hakkımız olmalıdır; öyle değil mi?
...
Şimdi daha iyi anlıyoruz ki ille de erken seçim olmalı dayatması; benim yukarıdaki değerlendirmelerimin AKP'nin tek başına iktidar olması dışındaki her durumda gündeme getirilip, sorgulamasının yapılacağı korkusudur. Tabi ki 17/25 Aralık dosyaları da buna dahil.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder