25 Ağustos 2015 Salı

AKP-CHP KOALİSYON GÖRÜŞMESİ

Ne kadar ilginç değil mi; CHP ve AKP 32 günlük görüşme süreci sürdürüyorlar ve ortak mutabakat ''bir araya gelebilme başarısı'' ve ''karşılıklı saygı temelinde görüşler ifade etmek''. Bunun dışında beklenenin aksine fiyasko.
Yahu... hiç olmazsa şu 32 gününüze yazık etmeyin de; ipe sapa gelir, ilkelerinize uygun, makul bir mazeret ileri sürün ki ''vicdanlara'' olup bitenleri yorumlama kolaylığı sağlanmış olsun.
...
Ancak bu arada AKP için bir farkı belirtmek lazım; hani menfeatçi ve sinsice hesaplar içinde olan insanlar için ''yere düşünce bir avuç toprakla ayağa kalkar'' denir ya; AKP, CHP için yine milli eğitimdeki imam hatip eleştirisini yandaş medya yorumcuları vasıtası ile dile getirerek olası bir erken seçim veya tekrarlanan seçimde kullanabileceği malzemeyi hazırlama fırsatçılığı yapmıştır.
...
Mesela şimdiden seçim meydanlarında şöyle bir haykırışı duyar gibiyim; ''Bu CHP var ya, bunlar koalisyon görüşmelerinde imam hatipleri kapatmayı dayatarak dinsiz bir nesil yetiştirmek istediler ama bunu kabul etmemiz mümkün değildi, nitekim de kabul etmedik.'' diyecekler.
...
Bekleyip, göreceğiz.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder