26 Haziran 2024 Çarşamba

''TÜRKİYELİLİK'' Mİ...?

''Türkiyelilik'' mi?

Beyler Müslüman olmak için Türk, Türk olmak için de Müslüman olmak gerekmiyor. Allah'ın istediği önce insan olmaktır. Ümmetçilik ideolojinizin hatırı için Türklüğümüzden mi vaz geçeceğiz, kripto yvşk.lar
Varsa bir etnik gocunmanız; s.tir olun gidin ait olduğunuz yerlere; coğrafya tabirleri üzerinden kimlik icat edemezsiniz; nedir lan "Türkiyelilik"... Türkiye'den geçerken ananız sizleri bir ağacın gölgesinde doğurmuş gibi, en çok bunu tarif eder "Türkiyelilik"
Eğer rahatlamak istiyorsanız "Türküm" diyemiyorsanız yvsğm deyin; "Turkiyeliyim" demekten daha eftal dir.
"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" vecizesinin içini "Türkiyelilik" le mi dolduracaksınız... salaklar.
Sizi gidi Türk'e kin besleyen kripto etnik pçlr sizi; sizler akıllısınız bizler ise ahmağız öyle mi.
Birilerinin paşa gönülleri hoş olsun diye tarifimizi, kimliğimizi mi değiştireceğiz. "Türkiyelilik" olsa olsa bir mezar "Türklük" ise ebedi var olacak ruhtur. Mezara talip olanlar buyursun girsin içine, bizler Türk olarak ebediyen var olmaya devam edeceğiz.

Rıdvan Uz'u ihraç edemezsiniz

İYİ PARTİ'de kapalı grup toplantısı yapılıyor. Kapalı yapılmasının nedeni illaki gizli yapılmasının gerekliliğidir.

Amma velakin Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un kurucu genel başkan Meral Akşener'in Beştepe buluşmasının nedeninin hala açıklanmamış olmasına tepki olarak bir anlamda İYİ PARTİ tabanının ortak hissiyatına tercüman olmak üzere "Meral Akşener'in resimlerinin teşkilatlardan kaldırılması" şeklindeki fikrini açıklaması sonrasında genel başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmiş, kesinlikle doğru bulmuyorum.
Rıdvan Uz'un talebi amacını aşan bir beyan olmakla beraber İYİ PARTİ'nin kuruluşuna meşruiyet kazandıran gerekçeler ve yaşanan süreç dikkate alındığında sadece Rıdvan Uz değil tüm İYİ PARTİ camiasının da psikolojisini anlamak lazım.
Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında konsolide olmuş ortak duygunun İYİ PARTİ olarak ete kemiğe bürünmesi ile gelinen bu noktada kurucu genel başkan Meral Akşener'in Beştepe'de Erdoğan ile gizemli el sıkışmasının yarattığı tahriki de görmek, anlamak lazım.
Şunu unutmayalım ki; sahibinin saldığı itler yine sahibinin TV'lerinde Rıdvan Uz'un genel başkanı için "kasetleri var" derlerken torununun da gayrimeşruluğundan bahsedebiliyorlardı. Acaba Rıdvan Uz, genel başkanı ve partisine karşı yapılan bu iğrenç alçaklıklar ve arkasındaki bilinen aşikar güç karşısında o günlerde yaşadığı çaresizliği hatırlamış olabilir mi...
Müsavat Dervişoğlu da Meral Akşener de Rıdvan Uz'u önce empati yapıp sonra yargılasınlar. Bir İYİ PARTİ üyesi olarak Rıdvan Uz'un ihraç edilmesi durumunda kendimin de aynı muameleye tabi tutulduğumu düşünerek ihraç edilmeden istifa edeceğim.